Kétszeres olimpiai bajnokot igazolt a Győr

A 30 éves norvég Kari Aalvik Grimsbö világbajnokságot, Eb-t és Bajnokok Ligáját is nyert már.

GB
2015. 01. 26. 20:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a várandós Katrine Lunde helyére nyáron szerződtetett Jelena Grubisic a múlt héten térdszalagszakadást szenvedett – írja az Nso.hu. Emiatt a kapusposzton csupán Herr Orsolya maradt az egyetlen bevethető felnőtt játékos. A klub nem vállalta a rizikót, hogy csupán egy kapussal vágjon neki a BL-szezon hajrájának.

„Ahogy korábban, úgy ezúttal is rögtön előre néztünk, és elindultunk, hogy a helyzetből kihozzuk a maximumot. A lehetőségeinket felmérve úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült az igazolásunk, hiszen Kari Aalvik Grimsbö személyében a világ élvonalába tartozó játékossal szerződtünk, méghozzá 2,5 évre. Kétszeres olimpiai bajnokként, világbajnokként és Európa-bajnokként nincs kétségünk, hogy Kari megállja majd helyét az ETO kapujában is. A legfőbb feladat most az, hogy a decemberi térdsérülését követő rehabilitációjából minél zökkenőmentesebben visszatérjen, és a csapatunk védőfalával minél gyorsabban összekovácsolódjon” – nyilatkozta Kelecsényi Ernő klubelnök.

Kari Aalvik Grimsbö a decemberi Európa-bajnokságon porcsérülést szenvedett a jobb térdében, már az első, Románia elleni mérkőzésen, így a további meccseket ki kellett hagynia. Műtét, majd két hónapos rehabilitáció várt rá, amely most ér véget. A Győr megkeresése után gyors döntést hozott, és a hét végén családjával már Győrbe költözik.

„Nagyon meglepődtem, egyben nagyon boldoggá is tett a megkeresés. Sokat jelent nekem, hiszen Győr egy régi tradíciókkal bíró klub, innen megkeresést kapni, idetartozni nagy megtiszteltetés. Jelenlegi dán klubomat, a barátokat, társaimat ilyen hirtelen itt hagyni nehéz, de ez egy olyan lehetőség számomra, amire nem tudok nemet mondani. Alig várom már, hogy Győrbe érkezzek, és megismerhessem a klubot, az embereket, a várost!\" – fogalmazta meg az ETO új norvég kapusa.

Kari a jövő héten elkezdi a közös munkát az ETO-val, és a remények szerint a következő BL-mérkőzésen már pályára tud lépni.

Eddigi klubjai az Esjberg (dán), a Byaasen (norvég), az Orkdal (norvég) és a Börsa/Skaum (norvég) voltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.