Ki lehet mondani: világsztárcsapata van Szolnoknak

Harmadik mérkőzésén is diadalmaskodott a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában.

BuL
2015. 01. 14. 20:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szolnokon telt ház előtt szállhattak vízbe a csapatok a Vízilabda Arénában, ahol a vendégek kezdtek jobban, vezető góljukra azonban nem sokáig késett a válasz: a magyar együttes három szerb légiósa – valamennyien volt Partizan-pólósok – közül Milan Aleksic egyenlített, majd az olimpiai és világbajnok Varga Dénes révén már a hazai együttesnél volt az előny (2-1). Aleksic duplázott, így 3-1-gyel várhatta a folytatást a hazai gárda.

A második negyed elején az ifjabbik Varga ismét villant (4-1), több elpuskázott lehetőség nyomán azonban nem nőtt a különbség, sőt a Partizan szépített, majd még közelebb zárkózott (4-3). Aleksic ismét eredményes volt, ezúttal büntetőből, így kétgólos szolnoki előnynél jöhetett a nagyszünet (5-3).

Aleksic negyedik góljával rajtolt el a harmadik nyolc perc, de a Partizan 6-5-re feljött. Vámos Márton balkezes bombája a lehető legjobbkor jött, miként a szerb Stefan Mitrovic lövése is (8-5).

a magyar csapat góldobói: Aleksic 5, Varga Dénes, Mitrovic 2-2, Vámos, Gocic, Kis 1-1

Megszerezte első győzelmét az Eger a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában: a magyar csapat szerda este kiváló játékkal az olasz Brescia vendégeként nyert 7-3-ra.

A befejező negyed Partizan-találattal kezdődött és Mitrovic gójával folytatódott (9-6). Ezt követően a vendégek szereztek gólt (9-7). A játékrész közepén aztán a harmadik szolnoki szerb vendégjátékos, Zivko Gocic, majd Aleksic vette be ötödször is honfitársai kapuját, és az olimpiai bajnok center, Kis Gábor is jókor volt jó helyen (12-7). Eldőlt a meccs, a belgrádi csapat már nem tudta összeszedni magát, összességében magabiztos győzelmet aratott a Szolnok.

A magyar csapat negyedik főcsoportmérkőzését január 28-án vívja a horvát Jug Dubrovnik vendégeként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.