Kiesett a volt világelső az Australian Openen

Rafael Nadal sima vereséget szenvedett Tomas Berdychtől az Australian Open negyeddöntőjében.

HZS
2015. 01. 27. 8:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző év második felében csuklósérüléstől és vakbélműtéttől hátráltatott spanyol sztár 17 győzelem után kapott ki ismét cseh riválisától, akire a brit Andy Murray vár a négy között.

„Nem nehezítettem meg a dolgát, ilyen teljesítménnyel nem lehet Grand Slam-negyeddöntőt nyerni” – nyilatkozott önkritikusan a spanyol sztár. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy győzhettem volna ma, Tomas jobb volt nálam, ilyen a sport” – vélekedett a mallorcai salakkirály, aki a 2006-ban elbukott wimbledoni finálé óta először vesztett szettet 6:0-ra.

Berdych sorozatban 17 vereség után tudott felülkerekedni Nadalon, amellyel beállította a leghosszabb vereségszéria rekordját egy adott ellenféllel szemben. Korábban Vitas Gerulaitis kapott ki egyhuzamban 17-szer a legendás Björn Borgtól, és hasonlóképpen járt Tim Mayotte és Jimmy Connors is Ivan Lendllel szemben.

A nőknél a Roland Garros-címvédő Marija Sarapova mindössze öt játékot veszített a wimbledoni döntős kanadai Eugenie Bouchard-ral szemben. A 2008-as bajnok orosz játékos az elődöntőben honfitársával, Jekatyerina Makarovával találkozik, aki meglepetésre kiütötte a harmadik helyen kiemelt – és titkos esélyesként számon tartott – román Simona Halepet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.