Klicsko veretlen amerikai izompacsirtával bokszol

A profi boksz nehézsúlyát uraló Volodimir Klicsko elismerően nyilatkozott riválisáról, Bryant Jenningsről.

Deák Zsigmond
2015. 01. 21. 11:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 25-én, a legendás New York-i Madison Square Gardenben lép legközelebb ringbe a nehézsúly jelenlegi legjobbja, a WBO, WBA és IBF, valamint a kisebb jelentőségű IBO világszervezetek vb-övét őrző Volodimir Klicsko (mérlege 63–3). Ellenfele a veretlen (19–0) amerikai Bryant Jennings lesz.

Az ukrán óriás legutóbbi meccse az Egyesült Államokban nem sikerült túl fényesre, hiszen hét évvel ezelőtt, 2008 februárjában egymás unalmas tologatása közepette verte egyhangú pontozással az orosz Sultan Ibragimovot. Utána hanyagolta a tengerentúlt, s ott sem voltak rá különösebben kíváncsiak. Ám most, hogy a múlt hétvégén Deontay Wilder révén nyolc év szünet után újra amerikai bunyós ül az egyik szervezet, a WBC nehézsúlyú trónján, a bokszkonjunktúra hatására újra beindulhat az ottani biznisz Klicsko számára is.

A márciusban már 39. születésnapját ülő kiválóság mindenesetre nagyon örül, hogy ismét az USA-ban bizonyíthat, s elismerően beszélt leendő riválisáról: „Nagyon tisztelem Bryant Jenningset és az eddigi eredményeit. Technikás és erős bunyós, kiválóan mozog a ringben. Nehéz mérkőzést várok. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét New Yorkban bokszolhatok. Itt vívtam életem első címegyesítő összecsapását, s tudom, számos legendás ütközetet vívtak már itt a Madison Square Gardenben. Biztos, hogy nagy meccs lesz, én legalábbis mindent megteszek majd, ami tőlem telik.”

A fizikailag tökéletesen felkészült, de Klicskónál alacsonyabb (191 cm) színes bőrű kihívó szeptemberben múlt 30 éves, s csak 24 évesen döntött végleg az ökölvívás mellett, előtte űzte az amerikai focit, futott és kosarazott. Amatőrként 13–4-es mérleget bokszolt össze, 2010-ben ment el profinak, eddigi legyőzött ellenfelei közül a volt világbajnok fehérorosz Szirhej Ljakovicsot és a kubai Mike Perezt lehet kiemelni.

Volodimir Klicsko azt tervezi, hogy ha legyőzi Jenningset, továbbra is marad az amerikai „vonalon”, hiszen őszre az őt régóta provokáló, nagyszájú Shannon Briggs, jövőre pedig a nagy címeket egyesítve Wilder ellen bokszolna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.