Klicsko: veretlen amerikai vagy hazatérés Kijevbe

A profi boksz nehézsúlyának jelenlegi legjobbja, Volodimir Klicsko számára két opció létezik a folytatásról.

Deák Zsigmond
2015. 01. 12. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a jelölt Bryant Jennings – promóterével, Gary Shaw-val együtt – az újonnan alakult Roc Nation nevű istálló alkalmazottja lett, Volodimir Klicsko csapatának állítólag szinte újra kellett kezdeni az addig meglehetősen jól alakuló tárgyalásokat az áprilisi, Egyesült Államokba tervezett összecsapást illetően.

Klicskóék első számú jelöltje továbbra is a veretlen (19-0) amerikai ökölvívó a sportág őshazájában, de Bernd Bönte menedzser szerint már dolgoznak a B terven is arra az esetre, ha a megegyezés nem jönne össze. Az új ötlet egy május 30-i, kijevi összecsapás, amely Volodimir Klicsko első fellépése lenne hazája fővárosában azóta, hogy bő tizenhat éve, 1998 decemberében óriási meglepetésre kikapott a kőfejű amerikai Ross Purittytől. (Akin aztán bátyja, Kijev jelenlegi polgármestere, Vitalij Klicsko állt bosszút.)

Hogy erre az eseményre milyen ellenfelet hívnának, egyelőre nem tudni, de Bönte szerint a következő két hétben ez is körvonalazódik. Nem lennénk meglepve, ha az eddigi utolsó amerikai nehézsúlyú világbajnok, Shannon Briggs lenne a befutó, aki folyamatosan provokálja a királykategória jelenlegi urát. Klicskóra egyébiránt a szabadon választott címvédés után újabb kötelezettség vár majd, a WBO szervezet ágán kötelező kihívó angol Tyson Fury ellenében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.