Kobe Bryantnek elszakadt a rotátorköpenye

Műtét vár a Los Angeles Lakers sztárjátékosára.

MNO
2015. 01. 27. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapat tájékoztatása szerint a múlt héten vállsérülést szenvedett bedobót szerdán műtik meg, s felépülése várhatóan hónapokat vesz majd igénybe.

„Kobe valószínűleg ebben az idényben már nem fog játszani” – mondta Byron Scott vezetőedző, aki leszögezte, hogy szerinte ez még nem jelenti a 36 éves kosaras karrierjének a végét. „Nem úgy ismerem őt, mint aki így akarja befejezni a pályafutását, egy sérülés miatt, erről inkább ő szeretne dönteni.”

A Lakersszel ötszörös bajnok Bryantnek a New Orleans Pelicans elleni összecsapáson egy zsákolást követően elszakadt a rotátorköpenye (vállízületet körülölelő négy lapos ín). Bryant szezonjának sorozatban harmadik alkalommal vethet véget súlyos sérülés: 2013 tavaszán a rájátszás előtt elszakadt az Achilles-ina, majd decemberben, visszatérése után néhány héttel térdcsonttörést szenvedett.

A liga történetének harmadik legeredményesebb játékosa ebben az idényben 35 meccsen játszott, s találkozónként átlagban 22,3 pontot, 5,7 lepattanót és 5,6 gólpasszt jegyzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.