Korsós-ügy: ez a szövetségi kapitány és a Győri ETO belügye

A Korsós-ügyről és Katrine Lunde szerződéséről is beszélt Kelecsényi Ernő.

HZS
2015. 01. 15. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Audi ETO KC elnöke több dolgot is érintett az interjú során. Jelezte, hogy a csapat tavaszi kerete immár végleges, és nem harapják le a hosszabbító Ambros Martín edző fejét akkor sem, ha nem sikerül harmadszor is BL-t nyerni. A kapus utódjának keresésekor a pótlására érkezett Grubisic is ott lesz a potenciális jelöltek között.

Elmondta, hogy 2015 nyarától Katrine Lunde valóban távozik a csapattól, de ez természetesen semmiféle összefüggésben nincs az érvényben lévő szerződése feltételeivel, s nincs köze ahhoz sem, hogy szülni fog. Kelecsényi Ernő úgy fogalmazott, hogy a szerződés minden pontja minden pillanatban betartatott, minden ezzel ellentétes nyilatkozat a norvég sajtó által felturbózott, felfújt megközelítésű volt.

A kapusunkkal minden rendben van, hozott egy döntést, mi pedig tudomásul vettük. A helyettesítésére igazolt Jelena Grubisic eddigi teljesítményével maximálisan elégedettek vagyunk, felhozta magát a BL-szinre, tavasszal nagyon jól védhet, ő is benne van abban a körben, amely jövőre megoldhatja a kapuskérdést. Nyitott kérdés tehát a jövője, potenciális jelölt hosszabb távra is” – mondta a klubelnök.

„A hiányzóink közül először talán Orbán Adrienn térhet vissza a nyári felkészülésre, Eduarda Amorim sérülése a lehető legsúlyosabb, visszatérése bizonytalan, reméljük, az ősz folyamán megtörténhet. Ugyanez a helyzet Görbicz Anitával, aki szülése után játékra készülve az ősszel valószínűleg újra pályára léphet” – mondta Kelecsényi Ernő.

Arra a kérdésre, lesznek-e újabb átigazolások télen, azt felelte, hogy már nem lesz rá szükség. „Csak többen nem akarunk lenni, ez a tavaszi végleges keretünk. Természetesen jelent számokban kifejezhető extra többletköltséget a keretünk kényszerű átalakítása, de ennél terhesebb az a stressz, amelyet a váratlan helyzetek sora hozott szakmailag, emberileg. Biztos pont Ambros Martín, akivel 2018-ig hosszabbítottunk, ma ő Európa egyik legjobb edzője, a lehető leghosszabb ideig akarunk vele dolgozni, egyformán gondolkodunk. Természetesen akkor sem harapnánk le a fejét, ha nem sikerülne a harmadik BL-győzelem zsinórban, főleg ilyen speciális szezonban. Hiszünk az általa végzett munkában” – jelentette ki az elnök.

„Győr adja a legtöbb játékost a különféle válogatottakba, tehát az, hogy ne engednénk el válogatott játékost, alapvetően nem igaz. Korsós Dorina ügye a szövetségi kapitányra és a klubra tartozik, senki másra. A szövetség vezetésében az Eb-szereplés értékelésekor lesz rá mód, hogy megbeszéljük, mi történt, ez arra a fórumra tartozik” – értékelte a Korsós-ügyet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.