Löke szerint a Győri ETO továbbra is BL-favorit

Heidi Löke csupa eltökélt arcot lát az öltözőben, Ambros Martín szerint a csapat kész mindenki legyőzésére.

Ch. Gáll András
2015. 01. 29. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2013-ban és 2014-ben is BL-győztes Audi ETO szokásához híven százszázalékos teljesítménnyel zárta ősszel a legrangosabb klubkupában a csoportkört. Rajta kívül egyetlen alakulat volt képes erre: a Larvik, amely vasárnap a középdöntő nyitányán éppen Győrben vendégeskedik. Mostantól két hatosban folytatódik a küzdelem, és a 2. sorszámú csoport élén e két együttes áll, az előző körből hozott 8-8 ponttal. Mondhatnánk, hogy hazai pályán egyértelmű esélyes az ETO, de a két kismama, Katrine Lunde és Görbicz Anita, valamint a számos sérült, köztük a világbajnok brazil gólzsák, Eduarda Amorim és a Lunde helyére szerződtetett horvát válogatott kapus, Jelena Grubusic kiesése azért árnyalja az erőviszonyokat.

Bár sokan ezt hitték a múlt szerdai, Ferencváros elleni, rangadónak indult találkozó előtt is, amelyet aztán pillanatnyi megingás nélkül, 31–26-ra nyertek a hazaiak. Ambros Martín vezetőedző így minden okkal mondja: „Ennek a csapatnak nagyon nagy szíve van, a játékosok soha nem adják fel. Amikor a legnagyobb a baj, akkor adják ki magukból a legtöbbet, és ez fantasztikus!”

Heidi Löke, a világklasszis norvég beállós ugyanígy gondolja, a kontinentális szövetség, az EHF honlapjának nyilatkozva ekképp írta le a jelenlegi helyzetet és a közeljövő kilátásait, BL-reményeit: „Nem állítom, hogy nem érint minket a hiányzók hosszú sora, de ez még keményebb munkára ösztönöz bennünket, és a nehézségek az egységet is tovább szilárdítják. Valakitől azt hallottam, hogy a Győr meg van átkozva az elmúlt hónapok sérülései miatt, de ez a sport velejárója, el kell fogadni. Az öltözőben csupa eltökélt arcot látok magam körül, a csapat szerintem továbbra is esélyes a Final Fourba jutásra.”

Löke ezt tartja a vasárnapi riválisról, a Larvikról is, és úgy véli, előbb-utóbb úgyis találkozni kell a legerősebb vetélytársakkal, nincs ezzel semmi gond, dönt majd a napi forma. A norvég olimpiai bajnok beállós nem csupán az ellenfél soraiban üdvözölheti honfitársait, a Győr keretéhez csatlakozott – éppen Lunde helyére, a Ferencváros ellen brillírozott Herr Orsolya mellé – Kari Aalvik Grimsbo, aki ugyan a decemberi Eb-n elszenvedett sérüléséből lábadozik, de hamarosan csatasorba áll.

Heidi Löke őt is méltatja, majd csapatával teszi ugyanezt: „Kari kiváló kapus, az egyik legjobb a sportágban, öröm lesz vele újra egy csapatban játszani. Balszerencsés sérülést szenvedett az Eb első meccsén, de ami megtörtént, megtörtént, mindannyian arra vágyunk, hogy megmutassuk, milyen erősek vagyunk. Kitűnőek a játékosaink és nagyszerű az edzőnk, semmi okunk rá, hogy ne bízzunk magunkban.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.