Megbukott a világsztár úszó

Pozitív mintát szolgáltatott doppingvizsgálatán a dél-koreai olimpiai bajnok Park Te Hvan.

BuL
2015. 01. 26. 20:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mintavételt a WADA rendelte el, amelynek közlése szerint Park olyan orvosi injekciót kapott, amely tartalmazta a – bejelentésben meg nem nevezett – tiltott anyagot. Két hónappal a szeptemberi, incshoni Ázsiai Játékok előtt volt kórházban, ahol a dokumentum szerint az úszó nemleges választ kapott dél-koreai orvosától arra a kérdésére, hogy tartalmaz-e doppinglistás összetevőt a kezelésekor szervezetébe juttatott szer.

A 25 éves Park a 400 méteres gyorsúszás 2008-as ötkarikás aranya és a 200 méter gyors ezüstje után 2012-ben, Londonban mindkét számban olimpiai másodikként végzett, emellett a hosszabbik távon 2007-ben és 2011-ben is világbajnoki címet szerzett nagymedencében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.