Megkezdi profi karrierjét a fiatal magyar golfozó

Az idén 17 versenyen szerepel a golfozók Ladies Europen Tour-sorozatában Rózsa Csilla.

MNO
2015. 01. 27. 16:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 18 éves játékos az előző hónapban a marokkói kvalifikációs versenyen elért 17. helyével került a profik közé, s amint azt a Magyar Golf Szövetség (MGSZ) keddi sajtótájékoztatóján elmondta, annak ellenére a profi játékot választotta, hogy az Egyesült Államokban egyetemi ösztöndíjat is kaphatott volna.

Ezen a héten utazik Spanyolországba, ahol a profik között újoncnak számító golfozók gyűlnek össze közös táborozásra és versenyre, majd február végétől megkezdi nagy menetelését, melynek során európai viadalok mellett többek között Új-Zélandon, Kínában, Indiában és az Egyesült Arab Emírségekben játszik.

Az ebben a sorozatban elért eredmények beleszámítanak az olimpiai kvalifikációs világranglistába, melynek 2016. júliusi állása alapján alakul majd ki a riói játékok 60-60 fős férfi- és női mezőnye.

A tavalyi amatőr felnőtt Európa-bajnokságon kilencedik helyezett sportoló egyik idei célja az, hogy a Ladies European Tour légkörét megszokja és beilleszkedjen a sorozatba. Az egyes állomásokra amerikai edzője, Tom Burnett ugyan nem tudja elkísérni őt, ám folyamatosan tartja vele a kapcsolatot, és a szakember vélhetően kétszer vagy háromszor Magyarországra látogat az idén, hogy személyesen is segíteni tudjon neki.

A versenyek mellett az év másik nagy feladata az érettségi lesz Rózsa számára, aki szerint májusi vizsgái nem fogják zavarni a versenyeit.

Sugár András, a magyar szövetség elnöke méltatta a golfozót, akinek a versenyeztetéséhez szükséges anyagi forrásokat biztosítani fogják. Mint mondta, erre garanciát jelent az MGSZ-nek a sportállamtitkársággal és a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) meglévő szoros együttműködése.

Simicskó István sportért felelős államtitkár azt emelte ki, hogy a magyar kormány számára fontos a sport, így a golf is, ezért kötöttek 2013 végén egy, az utánpótlást támogató megállapodást az MGSZ-szel, s ezért támogatnak több hazai versenyt is. Rózsa Csilláról ő is elismerően beszélt, s hangsúlyozta, hogy nagyon elszánt versenyzőt ismert meg benne, akinek reális esélye van az olimpiai kvalifikációra, amit óriási dolognak tart.

A MOB-ot képviselő Bartha Csaba sportigazgató-helyettes arról biztosította a jelenlévőket, hogy lehetőségeikhez mérten, minden téren maximális támogatást nyújtanak Rózsa Csillának, akinek eddigi sikerei értékét növeli, hogy szerény háttérrel érte el azokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.