Miklós Edit sporttörténelmet írt

A csíkszeredai születésű versenyző a magyar alpesi sízés történetének legnagyobb sikerét érte el St. Moritzban. A szövetség elnöke szerint most ért fel a csúcsra.

MNO
2015. 01. 24. 11:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csíkszeredai születésű versenyző – aki a tavaly februári szocsi olimpián hetedik volt ebben a számban – a magyar alpesi sízés történetének legnagyobb sikerét érte el ezzel az eredménnyel.

A viadalt a svájci Lara Gut nyerte, második az osztrák Anna Fenninger lett. Miklós Edit bő fél másodperccel maradt el Gut 1:43.82 perces győztes idejétől.

Hihetetlen érzés harmadiknak lenni, összességében jól sikerült a csúszásom, és nagyon boldog vagyok. A pálya felső részében sikerült jól teljesítenem, aztán az alsó felében veszítettem az időmből, de a kiváló kezdés elegendő volt a harmadik helyhez. Nem gondoltam, hogy összejön, de hittem magamban, és sikerült.

Miklós Edit a szövetség honlapjának

A 64 tagú mezőnyből csak hatan nem tudták teljesíteni a pályát. Miklós Edit – aki az MTI-nek a szezon előtt éppen a St. Moritz-it nevezte meg kedvenc pályájaként – valamivel több mint fél másodperccel maradt el Gut 1:43.82 perces győztes idejétől. Hatvan világkupa-pontot szerzett, így a szakági pontversenyben feljött a 18., az összetettben pedig a 37. helyre.

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek azt mondta, történelmi siker Miklós dobogós helyezése: „Nem is tudok most hirtelen mást mondani, mint hogy minden olyan támogatónknak, aki hitt Editben, nagyon köszönünk mindent, s azt hiszem, Edit most ért fel a csúcsra.”

A vk-sorozat vasárnap szuper-óriásműlesikló viadallal folytatódik St. Moritz-ban.

Eredmény, női lesiklás:
1. Lara Gut (svájci) 1:43.82 perc
2. Anna Fenninger (osztrák) 1:44.14
3. MIKLÓS EDIT 1:44.40

A szakági vk állása 6 futam után (még 2 van hátra): 1. Lindsey Vonn (amerikai) 366 pont, 2. Fenninger 287, 3. Viktoria Rebensburg (német) 269, ...18. MIKLÓS EDIT 92

Az összetett vk állása 19 futam után (még 13 van hátra): 1. Tina Maze (szlovén) 985 pont, 2. Fenninger 721, 3. Mikaela Shiffrin (amerikai) 605, ...37. MIKLÓS EDIT 99

A január elején Bad Kleinkirchheimben rendezett vk-versenyen Miklós Edit még sínnel a kezén indult korábban összeszedett sérülése miatt. Úgy tűnik, a probléma a múlté.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.