Mindig nem sikerülhet, Miklós Edit most kiesett

A vasárnapi szuper-óriásműlesiklás nem jött össze, versenyzőnk lekésett egy kaput, és kicsúszott.

2015. 01. 25. 15:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadalt az örökrangsorban éllovas, pályafutása 64. vk-diadalát arató amerikai Lindsey Vonn nyerte. A 30 éves sztár ebben a szakágban 22-edszer győzött.

„Sajnos ez a mai futam nem sikerült jól, lekéstem egy kaput és kicsúsztam. Szuper-óriásműlesiklásban ez gyakran előfordul, mivel előtte nincs hivatalos edzésünk, mint a lesiklásban, így nem mindig egyszerű megsaccolni a sebességet, az íveket. Maradt egy kis hiányérzetem, mert a pontszerzés reális lett volna, de összegezve a hétvégét, elégedett vagyok a teljesítményemmel. A következő versenyem már a világbajnokság lesz, Beaver Creekben!” – írta ki Facebookon a honlapjára Miklós Edit, aki összességében remek hétvégét zárt, hiszen lesiklásban a szombati harmadik helyével sporttörténelmet írt; korábban magyar alpesi síző még soha nem végzett az első háromban világkupa-versenyen. De még tágíthatjuk is a kört: semmilyen „havas” sportágban sem, az eddigi legjobb eredményünk a világkupákon a hódeszkás Gyarmati Anna negyedik helye volt.

Eredmény, női szuper-óriásműlesiklás:

1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:23,55 p
2. Anna Fenninger (osztrák) 1:23,79
3. Nicole Hosp (osztrák) 1:24,65

A szakági vk állása 4 futam után (még 4 van hátra): 1. Lindsey Vonn 280 pont, 2. Fenninger 272, 3. Lara Gut (svájci) 190

Az összetett vk állása 20 futam után (még 12 van hátra): 1. Tina Maze (szlovén) 985 pont, 2. Anna Fenninger 801, 3. Lindsey Vonn 646, ...37. Miklós Edit 99

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.