Nadal ütője hét nyelven beszél, mindent tud

Minden mérkőzés és edzés közben végrehajtott ütést rögzít a játékos „okosütője”.

BuL
2015. 01. 19. 17:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol sztár a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt bajnokságon használja először élesben az érzékelőkkel és a markolat végén kapcsolókkal felszerelt Babolat-t. Az on gomb aktiválja a rögzítőt, ezt kék ledfény jelzi, a másik gombbal pedig – Bluetooth-kapcsolattal – át lehet tölteni a megszerzett adatokat okostelefonra vagy számítógépre.

A nemzetközi szövetség egy éve engedélyezte az újítás alkalmazását, az adatok értékelésére természetesen csak a meccsek után van lehetőség.

„Ahhoz, hogy jól játsszak, hetven százalékban tenyerest, harminc százalékban pedig fonákot kell ütnöm. Ha másként van, akkor nem a megfelelő dolgot teszem” – mondta Nadal, aki pénteki másfél órás edzése során 572-szer találta el a labdát. Az ütések közül 222 tenyeres, 156 fonák, 118 szerva és 76 lecsapás volt, a tenyeresek közül 133 volt pörgetett, 49 nyesett, 40 pedig teli lapos. A mallorcai játékos 42 százalékban az ütőfelület közepén, 20 százalékban pedig a tetején találta el a labdát.

A salakkirály edzője és nagybátyja, Toni Nadal az „okosütő” kapcsán tréfásan megjegyezte: tanítványa időnként nem ért vele egyet, ha kijavítja az ütéseit. „Most már az adatok is igazolnak” – tette hozzá.

Nadal azonban nem késlekedett a válasszal: „Igen, igazolják, hogy nem volt igazad ”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.