Négy meccslabdáról kapott ki, fuccs a főtáblának

Fucsovics Márton négy mérkőzéslabdáról kikapott az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének 2. körében.

Deák Zsigmond
2015. 01. 15. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a világranglistán 158., 22 éves magyar játékos 2 óra 41 perc alatt 3:6, 6:4, 9:7-re alulmaradt a 26. helyen kiemelt ukrán Ilja Marcsenkóval szemben, aki 144. az ATP-rangsorban. A nyíregyházi teniszezőnek a harmadik szettben 5:4-nél, ellenfele adogatásánál négy meccslabdája is volt, ám nem tudta kihasználni őket.

A 128-as főtáblára kerüléshez három mérkőzést kellett volna nyerni. Ez nem sikerült a juniorként 2010-ben egyéni wimbledoni bajnok Fucsovicsnak, így a legutóbbi főtáblás magyar férfi versenyző Melbourne-ben továbbra is Sávolt Attila, még 2002-ből. Idén Babos Tímea – egyedüli magyarként – a női főtáblán kezd a jövő héten.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.