Népszavazásra bocsátják az olimpiarendezés kérdését

Berlinben népszavazást szerveznek arról, hogy a lakosság támogatja-e a jelentkezést a 2024-es nyári olimpiára, amennyiben a Német Olimpiai Bizottság Hamburggal szemben a fővárost jelöli ki kandidáló városnak.

BuL
2015. 01. 20. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A berlini szenátus szeptember 13-át jelölte ki a referendum lehetséges időpontjaként. A fővárosban csaknem két és fél millióan jogosultak véleményt nyilvánítani.

A Német Olimpiai Bizottság március 21-én határoz arról, hogy Berlinnel vagy Hamburggal pályázik-e.

A 2024-es olimpiára eddig hivatalosan Németország (Berlin vagy Hamburg), Boston, valamint Róma jelentette be pályázati szándékát, de Párizs és Isztambul, valamint Doha és a Dél-afrikai Köztársaság is érdeklődik iránta.

A Magyar Olimpiai Bizottság február 6-án tartja rendkívüli közgyűlését, amely arról hivatott dönteni, hogy Budapest pályázzon-e a rendezésre.

A rendezési szándékot szeptember 15-éig kell jelezni a NOB-nál, amely 2017-ben Limában jelöli ki a 2024-es házigazdát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.