Sóbányában sorsolnak a kézi-Eb-re

Az UNESCO világörökségi helyszínén dől el a világverseny csoportbeosztása.

2015. 01. 20. 22:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai szövetség közleménye szerint a rendezvényre 136 méter mélyen kerül sor. A Krakkóhoz közel eső bányában a XIII. századtól 1772-ig bányásztak sót, jelenleg múzeumként üzemel. A bánya 1978-ban került fel az UNESCO világörökségi listájára, s évente egymillió látogatót vonz.

A 2016. január 15. és 31. közötti Eb mérkőzéseit Krakkóban, Katowicében, Wroclawban és Gdanskban játsszák. A házigazda lengyelek a 15 ezer férőhelyes krakkói arénában szerepelnek. A magyar csapat az Eb-selejtezőben eddig hazai pályán legyőzte a portugálokat és idegenben az ukránokat. A csoport tagja még az orosz válogatott. A kvartett első két helyezettje jut ki a kontinensviadalra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.