Szlovák szakember a női kosárcsapat élén

Az új szakvezető személyéről a szövetség elnöksége keddi ülésén egyeztetett az NB I-es klubok képviselőivel.

HZS
2015. 01. 27. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új szakvezető személyéről a szövetség (MKOSZ) elnöksége keddi ülésén egyeztetett az NB I-es klubok képviselőivel, és végül a szlovák szakember felkérése mellett döntött. A 48 éves Svitek – aki jelenleg a magyar válogatott Quigley Allie-t is foglalkoztató lengyel Kraków vezetőedzője – 2012-ben már irányította a nemzeti együttest, amely annak ellenére, hogy három veresége mellett ötször győzött, nem jutott ki az Eb-re.
Szalay Ferenc MKOSZ-elnök közölte: remélhetőleg a jövő hétig létrejön a megállapodás.

„Három évvel ezelőtt nagyon kevésen múlt Stefan Svitek irányítása alatt az Eb-részvételünk, egy-két pont hiányzott a meccseken, és többen megsérültek\" – emelte ki Szalay Ferenc, hozzátéve: az élvonalbeli klubok szerepet vállalnak a válogatott játékosok felkészítésében, és a nemzeti csapatnál várhatóan hat-hét hét jut majd az Eb előtti összetartásra.

Az MKOSZ december 31-én jelentette be, hogy Farkas Sándor már csak női szakágvezetőként dolgozik tovább, szövetségi kapitánynak pedig másik trénert nevez ki. Ennek kapcsán a szövetség vezetője kifejtette, az utánpótlás-válogatottak sikerei miatt volt szükség arra, hogy egy teljes státuszú kapitány felkéréséről határozzanak.

A férfi és női vonalon is magyar bajnoki címet szerzett Farkas 2013 februárja óta töltötte be a kapitányi posztot, ám tétmérkőzésen egyszer sem ült a kispadon. Két éve ugyanis nem jutott ki az Eb-re a válogatott, az idei kontinenstornára pedig házigazdaként nem kellett selejtezőket vívnia.

A magyar-román közös rendezésű Eb június 11-én kezdődik Sopronban, Szombathelyen, Aradon és Temesváron. A középdöntőbe jutáshoz a nemzeti együttesnek az ötös csoportból az első háromban kell végeznie, az ellenfelek a litvánok, a szlovákok, a svédek és a címvédő spanyolok lesznek a D csoportban, amelynek meccseire Sopronban kerül sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.