Világcég szponzorálja a Magyar Vízilabda Szövetséget

A magyar női válogatottra fókuszál a Huawei kínai távközlési technológiai cég.

BA
2015. 01. 30. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtótájékoztató keretében írta alá pénteken a szerződést Kemény Dénes MVLSZ-elnök és Fred Wang, a nemzetközi informatikai vállalatóriás fogyasztói üzletágának magyarországi vezetője.

Elsősorban a magyar női válogatottra fókuszál a cég, amelynek segítése már csak azért is nélkülözhetetlen, mert az idén a különböző nemzeti együttesekre összesen tíz világverseny vár.

„A nyolc csapat menedzselése nem kis anyagi erőfeszítést jelent a szövetségnek, ezért is köszönet a megállapodásért” – fogalmazott Kemény Dénes. A kínai partner azt emelte ki, hogy ez az első ilyen jellegű együttműködési szerződésük Magyarországon, és a Huawei számára öröm, hogy az egyik legsikeresebb magyar sportágat támogathatja.

Merész András, a vb- és Eb-bronzérmes női válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy a megállapodás révén – már ha sikerrel túljut a selejtezőn – együttese gond nélkül utazhat ki és vehet részt a világliga Kínában rendezendő nyári szuperdöntőjében. „Ha nem jön össze a finálé, akkor a nyáron itthoni nemzetközi tornán találkozhatunk a szintén a világ legjobb csapatai közé tartozó kínai női válogatottal” – mondta.

A kapitány hozzátette, hogy a világliga után következik a kazanyi vizes-vb, ahová azzal a céllal megy ki csapata, hogy döntőt játsszon. „Szeretnénk legalább megismételni az előző világbajnoki harmadik helyezést, de ideje lenne már túllépni a küszöbön s az aranyért vízbe szállni. A döntőben pedig már bármi lehet ” – jelentette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.