Volt, nincs magyar játékos a melbourne-i főtáblán

Babos Tímea kikapott a 25. kiemelttől és kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Deák Zsigmond
2015. 01. 20. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pályafutása során Babos Tímea eddig egyetlen egyéni mérkőzést nyert Grand Slam-torna főtábláján, még 2012-ben Wimbledonban. Keddre virradóra hasonlóra készült harmadik melbourne-i szereplésén a legjobb 128 között.

Ám nem volt szerencséje, hiszen eleve azonnal komoly riválissal került szembe a 25. helyen kiemelt, a világranglistán 23. Barbora Zahlavova-Strycova személyében. A bravúr elmaradt, a cseh játékos nyert két szoros játszmában a világranglistán 92. honfitársunk ellen: Zahlavova-Strycova (cseh, 25.)–Babos 6:4, 6:4.

A 21 éves magyar teniszező hivatalos honlapján így kommentálta a mérkőzést: „Nehezen jutok szóhoz Nem volt könnyű sorsolás, tisztában voltam ezzel. Az elmúlt hetekben nagyon jól játszott Barbora, ma sem volt másképp. Jól szervált, ez volt a kulcs. Nagy szél volt a mai napon, ez az én szervámat nagyon elbizonytalanította. Összességében elég jó meccs volt szerintem. Szomorú vagyok, nem játszottam rosszul. Egyszerűen nem sikerült ma ”

A 2015-ös idény korábbi szakaszában Babos Tímea a második fordulóig jutott Sencsenben, majd Sydneyben a selejtező 3. körében szenvedett vereséget. A tavaly Wimbledonban negyeddöntős Zahlavova-Strycova a legjobb négyig jutott Sencsenben, míg Sydneyben negyeddöntős volt. Ez volt a második mérkőzésük, az elsőt is a 28 éves cseh hölgy nyerte tavaly Birminghamben. Az idén Aucklandban is melegített Melbourne-re, innen egy mérkőzése összefoglalója:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.