Hazatalált Újpestre az olimpiai bajnok kajakos

Kozák Danuta, Berki Krisztián és Gyurta Dániel után újabb olimpiai bajnokkal, Dombi Rudolffal erősödik az UTE.

2015. 02. 05. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Londonban K–2 1000 méteren (Kökény Rolanddal) győztes kajakos nemcsak lapáttal a kezében, hanem a mikrofon előtt is tudja a dolgát.

„Hazataláltam. Újpesten születtem, itt jártam óvodába, iskolába, itt kezdtem el sportolni, a szüleim a mai napig itt élnek, 2012 óta Újpest díszpolgára vagyok, szinte minden ide köt. Nagy öröm számomra, hogy újpesti színekben versenyezhetek” – jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón a meghívottként szintén jelen lévő Wintermantel Zsolt polgármester, valamint Őze István, a lila-fehér klub igazgatója örömére.

Noha Dombi felvetette, hogy a Gyomaendrődről a közelmúltban szintén Újpestre igazolt Tótka Sándorral szívesen ülne egy hajóba, erre inkább csak a móka, illetve az UTE iránti elkötelezettséget demonstrálandó kerülhet sor tét nélkül versenyen, hiszen Tótka sprinter, Dombinak viszont az 1000 méter a fő távja. Nem is rejtette véka alá, hogy idén is a K–2 1000 méter lesz a fő versenyszáma – immár Boros Gergellyel. Ami persze nem újdonság, tavaly idény közben váltak el az útjai Kökénnyel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.