Sokat köszönhetünk a veszprémieknek és a szegedieknek

Magyarország a negyedik helyen áll a férfikézilabda európai kupák ranglistáján.

TK
2015. 02. 02. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok a 2013/14-es kiírásban remekül szerepeltek, különösen a veszprémiek és a szegediek nyújtottak kimagaslót. Előbbiek történetük során először kerültek be a Bajnokok Ligája négyesdöntőjébe, míg a Tisza-partiak fennállásuk legnagyobb sikerét érték el az EHF Kupa megnyerésével.

Az utolsó három kiírás alapján a magyarok alanyi jogon egy csapatot indíthatnak a BL-ben és hármat az EHF Kupában. A létszám annak függvényében változhat, hogy ebben az idényben lesz-e magyar kupasiker, illetve a BL selejtezőjét sikerrel veszi-e az érintett egyesület.

A kontinentális rangsor élén a németek állnak, megelőzve a spanyolokat – ezen két nemzet két-két klubbal szerepelhet a BL főtábláján –, míg a harmadik helyen álló franciák, akárcsak a magyarok, biztosan csak egy BL-szereplővel számolhatnak a három EHF Kupáson túl.

A BL következő kiírásában változik a lebonyolítási rendszer. Lesz két „erősebb” csoport, ezekben nyolc-nyolc érdekelt játszik, és a két első helyezett egyből a negyeddöntőbe jut, a második-ötödik helyezettek pedig a nyolcaddöntőbe. A két „gyengébb” csoportban hat-hat gárda szerepel, közülük hárman a selejtezőből érkeznek. A két gyengébb BL-csoport első és második helyezettjei játszanak a nyolcaddöntőbe kerülésért, és a párharcok továbbjutói majd az erősebb csoport második helyezettjeivel találkoznak.

Minden további részletet június 19-én ismertet az európai szövetség végrehajtó bizottsága.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.