A NOB-elnök szerint Budapest erős pályázó lehet

„Az olimpia nem lehet húsz ország kiváltásága” – jelentette ki Thomas Bach.

FT
2015. 04. 20. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország az utóbbi években nagyot lépett előre a sportinfrastruktúra terén, sok meglévő létesítményt lehetne bevonni a pályázatba. A sport fontos szerepet játszik az oktatásukban, emellett a magyar emberek imádják a sportot és a sportolókat. Magyarországnak mindene megvan ahhoz, hogy erős pályázatot állítson össze” – fogalmazott Thomas Bach, aki a svájci Lausanne-ban exkluzív interjút adott a Telesportnak. A NOB első embere hozzátette: Budapest tapasztalt rendező, és pozícióit csak tovább erősíti a 2017-es vizes világbajnokság megrendezése.

Thomas Bach megemlítette, vívóként maga is versenyzett korábban Budapesten, méghozzá világbajnokságon, és bár nem szerepelt a legsikeresebben, kellemes élményekkel tért haza. A német sportvezető emlékeztetett rá, Magyarország kiváló eredményeket tud felmutatni az olimpiákról, amiről úgy tartja, szimpátiát kelthet a NOB-tagok körében. Az olimpiai mozgalom vezetője örül annak, hogy az Agenda 2020 nyomán jelentősen bővült azoknak a városok köre, amelyek eséllyel szállhatnak harcba a rendezési jogért, és úgy véli, a reformok Budapestet is helyzetbe hozhatják. „Fontos a sokszínűség, az, hogy nyitottabbak legyünk. Az olimpia nem lehet húsz ország kiváltásága” – nyilatkozta Thomas Bach a magyar köztelevíziónak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.