A szegedi kézisek nem akarnak elaludni a hétvégén

A papírforma alapján a Szeged és a címvédő Veszprém vívja majd a férfikézilabda-Magyar Kupa fináléját.

TK
2015. 04. 20. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Antonio Carlos Ortega, a Bajnokok Ligájában az elmúlt évhez hasonlóan a négyes döntőbe jutott MKB-MVM Veszprém vezetőedzője elmondta, természetesen a kupagyőzelem a céljuk, de nagy tisztelettel készülnek fel a Mezőkövesdből is.

Hasonlóképpen vélekedett a Szegedet irányító Juan Carlos Pastor, a spanyol szakember szerint a fináléban – ahol várhatóan a Veszprémmel találkoznak majd – csakis olyan játékkal lehet esélyük, mint a BL negyeddöntőjének első felvonásán, amikor hazai környezetben legyőzték a Kiel együttesét. Megjegyezte, nem szabad, hogy a gárda „elaludjon” az elején, mert akkor úgy járhatnak, mint vasárnap a Kiel elleni visszavágón, amelyen „korán elment a meccs” és a továbbjutás.

Skaliczki László, a Mezőkövesd vezetőedzője ajándéknak tartja, hogy a Veszprém ellen vezényelheti tanítványait: „Számunkra igazi élmény lesz ez a találkozó. Nagyon fontos, hogy azt a kis műhelymunkát, amelyet elvégeztünk, bemutassuk. Szeretnénk a találkozó elején, amíg bírjuk erővel, tartani a lépést a Veszprémmel, hogy ne legyen már az elején nézhetetlen a mérkőzés.”

A szakember hozzátette, keretéből öt-hat játékos léphetett már pályára hasonló rangos eseményen, a többieknek pedig meg kell majd érteniük, hogy ez egy olyan élmény, amely „egy életen át elkíséri őket”.

Az NB I/B listavezetőjeként készül a négyes döntőre a Vác, a csapatot irányító Zsiga Gyula elmondta, szerethető és szimpatikus együttest szeretne majd pályára küldeni. Hozzátette: a nehéz helyzetben lévő, vagy már meg is szűnt kiscsapatokért és utánpótlás nevelőközpontért játszanak majd.

A gárda 45 éves veteránja, Bajusz Sándor megjegyezte, ugyan több kupadöntőben is játszott már pályafutása során, de soha nem harcolt még annyira a harmadik helyért, mint amennyire most fog.

A Magyar Kupában sorozatban negyedszer jöhet össze a Veszprém–Szeged döntő, előbbi 23-szoros győztes és a 2008-as szezon óta nem talált legyőzőre a sorozatban.

Férfikézilabda-Bomba Magyar Kupa négyes döntő (Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok) programja, szombat, elődöntők:
MKB-MVM Veszprém–Mezőkövesd 15.45
Mol-Pick Szeged–Vác 18.00

vasárnap, helyosztók:
bronzmérkőzés 12.00
döntő 14.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.