A Veszprém nyerte a szuperrangadót

A második félidőben összeroppant a vendég Mol-Pick Szeged csapata.

BLM
2015. 04. 04. 18:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét csapat negyeddöntős a bl-ben, a veszprémiek a francia PSG, a Tisza-partiak a német THW Kiel elleni, egy hét múlva esedékes párharcra tartottak most „főpróbát”. Nagy László kézsérülés miatt nem vállalta a játékot a hazaiaknál, a túloldalon a vakbélgyulladással kezelt Jonas Källman hiányzott.

Idegesen kezdett mindkét együttes, az első gólra a 3. percig kellett várni. A szegediek az elején többször vagy a kapufát találták el, vagy pedig volt csapattársuk, Mikler védett ziccereket. A Nagy pótlására „kirendelt” Zeitz három találatával 4-2-re meglépett az MKB, majd 6-3-nál kapust cserélt a Pick. A német légiós és a hazai hálóőr továbbra is sziporkázott, a 13. percben, 8-4-nél – amikor Zeitz már hatszor volt eredményes – kénytelen volt időt kérni a Szeged. Kettős emberelőnyük után lendületbe jöttek a vendégek, majd megkezdték a felzárkózást (10-8). Ebben segítségükre volt a sok csere, amitől hatékonyabbá vált a támadójátékuk.

A második félidőt jobban kezdte a Szeged, és újból szoros lett az összecsapás. Aztán Iváncsik Gergő bedobta 2000. veszprémi gólját, és ekkor majdnem felrobbant az aréna a hangzavarban, ráadásul Ancsin és Vranjes büntetései alatt megint nőtt az előny (18-14). A vendégektől szinte csak Ancsin jelentett veszélyt a kapura. Kőkemény volt a hazaiak védekezése, erre nem igazán volt ellenszere a vendégeknek, ráadásul Alilovic hétmétereseket is hárított. A 49. percben 24-18-nál még egyszer időt kért a Szeged, de már nem volt visszaút a meccsbe. A folytatásban már csak a veszprémi győzelem mértéke volt kérdéses, ugyanakkor jól hajráztak a Tisza-partiak, így ha otthonukban ennél nagyobb arányban nyernek, még lehetnek középszakasz-győztesek.

A hazaiak ezzel lépéselőnybe kerültek riválisukkal szemben a rájátszás legelőkelőbb kiemelési helyéért folyó harcban.

Eredmény:
középszakasz, az 1–6. helyért:
MKB-MVM Veszprém – Mol-Pick Szeged 29-24 (14-12)
gól: Ilic 11/6, Zeitz 10, Chema 3, Ugalde 2, Lékai 1, Iváncsik 1, Sulic 1, illetve Ancsin 5, Prodanovic 5/1, Parrondo 3/3, Bombac 3, Vadkerti 2, Vranjes 2, Balogh 2, Robledo 1, Zubai 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.