A Warriors nem kegyelmezett

Ezt hívják söprésnek, 1975 óta nem volt ilyen.

MNO
2015. 04. 26. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Warriorsban Stephen Curry, Klay Thompson és Draymond Green összesen 86 pontot dobott, az alapszakasz legjobbja cím várományosának számító Curry 39 pontig jutott. A túloldalon Anthony Davis 36 ponttal zárt. Az 1975 óta első 4-0-s söprését bemutató Golden State következő ellenfele várhatóan a Memphis lesz.

A Grizzlies ugyanis Portlandben is legyőzte a Trail Blazerst, ezzel már 3-0-ra vezet, ekkora hátrányt pedig még egyetlen csapat sem tudott ledolgozni az NBA történetében. A Blazers sorozatban hetedik vereségét szenvedte el. (A játéknap legszebb és legfontosabb pontjai az NBA alábbi videójában.)

A Chicago is közel járt a 4-0-hoz, de hiába szórt Jimmy Butler 33 pontot, a Milwaukee egy utolsó másodperces kosárral nyert, és 3-1-re szépített. A Bulls negatív idénycsúcsot jelentő 28 alkalommal adta el a labdát, amiből 39 pontot kapott. A Bucks öt éve az első sikerét aratta a rájátszásban.

A Brooklyn főként a harmadik negyedben bemutatott 18-0-s rohammal gyűrte le az Atlantát, amely így is 2-1-re vezet a párharcban.

Eredmények:
Főcsoport-negyeddöntő:
Keleti főcsoport:
Milwaukee Bucks – Chicago Bulls 92-90
Az állás: 3-1 a Chicago javára
Brooklyn Nets – Atlanta Hawks 91-83
Az állás: 2-1 az Atlanta javára

Nyugati főcsoport:
New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 98-109
A végeredmény: 4-0 a Golden State javára
Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies 109-115
Az állás: 3–0 a Memphis javára

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.