Babos csúcsformában: volt top 10-est vert meg

Babos Tímea már elődöntős a marrákesi női tenisztornán, miután legyőzte a harmadik kiemelt olasz Flavia Pennettát.

Deák Zsigmond
2015. 04. 30. 16:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenlegi első számú magyar teniszező remekül játszott eddig Marrákesben, a 250 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán, hiszen korábban az ötödik kiemelt német Mona Barthelt, majd a sorozatban tizennégy mérkőzésen szettet sem veszítő, két versenyt megnyerő brazil Teliana Pereirát búcsúztatta.

A negyeddöntőben aztán jött a még nehezebb feladat, a néhány éve még top 10-es Flavia Pennetta, hiszen a harmadik kiemelt, világranglista-huszonhatodik olasz hölgy 2013-ban elődöntőzött a US Openen. Ezúttal viszont a marokkói versenyen nem fog: honfitársunk az első szettben 6:2-re letarolta, de a rutinos kiválóság a második játszmában 5:1-re elhúzott, majd hiába egyenlített Babos, Pennetta egálra hozta a mérkőzést. A döntő szett során a magyar lány vezetett, 5:4-nél a meccsért adogatott, de ez még nem jött be, 6:5-nél viszont már igen. Így a vége 2 óra 11 perc alatt 6:2, 5:7, 7:5 ide.

A négy közé jutás érdekessége, hogy a 21 éves hölgy következő ellenfele állandó párospartnere, Kristina Mladenovic lesz, akivel ezúttal is bejutott a döntőbe. Babos jelenleg 86., a szerb származású francia lány 59. a világranglistán, korábban kétszer, 2011-ben a mexikói Irapuatóban és a 2013-as Australian Openen találkoztak, s mindkétszer három szettben nyert Mladenovic. Itt az idő, hogy forduljon a kocka.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.