Bedák Zsolt a Mayweather–Pacquiao-gálán

Magyar bokszoló is ringbe lép az év egyik legfontosabb sporteseményén.

KR
2015. 04. 16. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Felix Promotion csütörtöki közleménye szerint az MGM Grandben rendezendő eseményen összesen hat összecsapás szerepel a programban, s ezek közül az egyik lesz Bedák Zsolté, aki a Bokszvilágszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoka. A menedzseriroda kiemeli, hogy magyar ökölvívó még soha nem bokszolt ilyen rangos eseményen, melyet az HBO élő közvetítésének köszönhetően több százmillióan láthatnak majd világszerte. Bedák ellenfele a Bokszvilágtanács (WBC) kispehelysúlyú világbajnoka, a mexikói Léo Santa Cruz lesz, akivel tízmenetes csatát – nem címmérkőzést – vívhat majd.

„Egész pályafutásom alatt ilyen lehetőségre vártam. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ez megadatott. Mindent meg fogok tenni, hogy továbbra is büszkék legyenek rám a magyar ökölvívást kedvelők” – mondta Bedák Zsolt, aki amatőrként Eb-bronzérmet szerzett.

Rácz Félix promóter úgy fogalmazott, hogy ez pályafutása eddigi legértékesebb mérkőzéskötése. „Ez olyan, mintha egy magyar futballistát leigazolna a Bayern, a Barcelona vagy a Real felnőttcsapata, és egyből lehetősége nyílna a BL-döntőben játszani. Nem volt egyszerű az amerikaiakkal megállapodni, de végül sikerült kompromisszumot kötnünk” – nyilatkozott.

Bedák Zsoltot négyfős szakmai stáb kíséri el Las Vegasba: Erdei „Madár” Zsolt, Philippe Fondu, Bertók Róbert és Rácz Félix.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.