Bedák Zsolt Las Vegas-i csúcsderbije kútba esett

Bedák Zsolt mégsem bokszol a világbajnok Léo Santa Cruz ellen a Mayweather–Pacquiao-derbi gáláján.

Deák Zsigmond
2015. 04. 21. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rossz megérzéseink voltak, amelyek beigazolódtak, de azt is mondhatjuk, hogy a hivatásos ökölvívás bizonyos szempontból hasonlít a katonaságra: ott is csak akkor volt igaz, hogy az ember eltávozást kap, ha már visszaérkezett otthonról a laktanyába.

Ezúttal a Boxrec című szakhonlap a forrás, amely szerint immár nem a 24-1-es profi mérlegű magyar Bedák Zsolt, hanem a francia Anthony Settoul (20-3) léphet majd ringbe egy tízmenetes mérkőzésen a WBC szervezet kispehelysúly-osztályának trónján ülő, veretlen mexikói Léo Santa Cruz (29-0-1) ellen. A mellékelt megjegyzés szerint a párosítás még nem hivatalos, az illetékes sportbizottságnak jóvá kell hagynia.

Azért ne legyünk naivak, olyan vélhetőleg nem történik, hogy a szervezetektől független világranglistán jelenleg 52. Bedákot valahogy mégis „visszatuszkolják” a programba a 107. pozíciót elfoglaló, nála tehát gyengébb francia helyett, ahogy eredetileg tervezték a gálát. Settoul korábban megszerezte, majd el is veszítette az európai uniós bajnoki címet, honfitársunk viszont egyebek között vb-címderbit is vívott 2010 májusában a WBO-nál, jelenleg ugyanitt a kontinentális övet őrzi.

Bedák promótere, Rácz Félix sem tud még semmi hivatalosat a lehetőség kútba eséséről, mint elmondta, védencének papíron négy hónapon belül újabb hasonlóan rangos és pénzes mérkőzést kellene kapnia a szerződés alapján. Van egy olyan érzésünk, itt arról lehet szó, hogy ilyen esetekben a nagyobb menedzsercégek több vasat tartanak a tűzben, s végül azt választják, amelyik olcsóbb és kevésbé kockázatos. Esetünkben tehát Bedák helyett Settoult. Így honfitársunk hiába hagyta ki a múlt heti budakalászi gálát

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.