Curry papa dörzsölte a szemét a fia varázslatán

Stephen Curry nem ismer lehetetlent.

Ch. Gáll András
2015. 04. 24. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erre tényleg senki sem számított, talán még Dell Curry, az egykori neves NBA-játékos, az MVP-jelölt Stephen Curry édesapja sem. A New Orleans Pelicans 89–69-re vezetett a Golden State Warriors (Curry csapata) elleni első körös NBA-playoff mérkőzés negyedik negyedének elején. Az utolsó negyedet azonban 39–19-re megnyerte az oaklandi együttes, majd a hosszabbításban simán felülkerekedett, és 123–119-re győzött. Ezzel a Golden State már 3–0-ra vezet a négy nyerésig tartó párharcban – innen még egyetlen csapat sem jött vissza az NBA csaknem 70 éves történetében.

Curry papa öröme 22 mp-nél

A „kis\" Curry 40 ponttal fejezte be a meccset, a negyedik negyedben és a hosszabbításban összesen 17 pontot szerzett. A rendes játékidő hajrájában, hárompontos Pelicans-vezetésnél triplával próbálkozott, de a labda kiperdült, a Golden State szerezte meg a lepattanót, újra Curry kísérletezett, s ő kétszer egymás után nem szokott hibázni: 2,8 mp-cel a lefújás előtt kiegyenlített.

Stephen édesapja, Dell Durry ott tombolt a New Orleans-i Smoothie King Center nézőterének első sorában. A papa sem akárki, az 51 éves férfiú 1986 és 2002 között a Utah Jazz, a Cleveland Cavaliers, a Charlotte Hornets, a Milwaukee Bucks és a Toronto Raptors játékosa volt, 1994-ben kiérdemelte az idény legjobb cserejátékosa címet.

A játéknap további eredményei:

Milwaukee Bucks–Chicago Bulls 106–113 (kétszeri hosszabbítás)
Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 95–103

Mindkét párharcban az idegenben játszó csapat vezet 3–0-ra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.