Gyulai Márton bekerült az Európai Atlétikai Szövetség tanácsába

A 35 éves Gyulai Márton Sír József, Nyerges Mihály, Schulek Ágoston után a negyedik magyar tagja az EAA tanácsának.

BuL
2015. 04. 11. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára, Gyulai Istvánnak, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) volt főtitkárának kisebbik fia 37 szavazatot kapott a szervezet tisztújító kongresszusán, amelyet Bledben rendeztek meg. Az eseményen a norvég Svein Arne Hansent választották a szervezet elnökének.

„Négy éven át tartó nagyon kemény munka előzte meg azt a sikert, amelyet a Magyar Atlétikai Szövetség elért. Természetesen nagyon boldog vagyok, és szeretném megköszönni a támogatást és a segítséget, amelyet Gyulai Miklós elnök úrtól és a szövetség vezetőségétől kaptam, és a bizalmukat, amelyet élveztem – idézte a MASZ honlapja Gyulai Mártont. – Olyan lehetőséghez juthat ezáltal a sportág, amelyre nyolc éve nem volt példa, ugyanakkor felelősséggel is jár, hiszen egy egész kontinens, 51 nemzet jövőjéről döntünk majd.”

Hozzátette, nagyon megváltozott a tanács összetétele. Hat új tanácstag van az elnökkel együtt, akit egyetlen ciklusra választott a kongresszus. „Az aggasztó, hogy olyan nagyhatalmak, mint Oroszország vagy Nagy-Britannia nem jutottak be a tanácsba. Az ő segítségük nélkül nehezebb dolgunk lesz.”

Gyulai Márton – aki Sír József, Nyerges Mihály és Schulek Ágoston után a negyedik magyar a testületben – 35 évesen 3 hónaposan és 30 naposan az EAA tanácsa történetének minden idők legfiatalabb tagja lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.