Hamilton nyerte a Kínai Nagydíjat

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma–1-es Kínai Nagydíjat Sanghajban.

MNO
2015. 04. 12. 8:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 éves versenyző pályafutása 151. futamán a 35 győzelmét aratta, az idén a másodikat, ezzel továbbra is vezet az összetettben. Hamilton mögött csapattársa, a német Nico Rosberg ért célba másodikként, míg a harmadik helyen a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője végzett.

A teljes mezőny jól jött el a rajtnál, komoly probléma nem történt, ugyanakkor a 4-6. helyért nagy csata alakult ki Kimi Räikkönen (Ferrari), Felipe Massa (Williams) és Valtteri Bottas (Williams) között. Az első kör végén Hamilton, Rosberg, Vettel volt a dobogós helyeken száguldók sorrendje, a hatodik kockából rajtoló Räikkönen pedig feljött negyediknek.

Az élmezőnyből Vettel cserélt kereket elsőként, mégpedig a 14. körben, egy körrel később az élről kiállva Hamilton is a boxban járt, majd Rosberg és Räikkönen kapott új abroncsokat. A sorrend ezek után nem változott az első négy helyen, de a két ferraris valamelyest közeledett a két Mercedes-pilótához. A 30. körben Vettel autóján ismét kerekeket cseréltek, Rosberget ezután azonnal a boxba hívta a Mercedes, Hamiltonnak aztán a 33., Räikkönennek pedig a 34. körben kellett kiállnia új abroncsokért.

Az első négy sorrendje ezután sem változott, s a hajrában is csak egyetlen eset hozott némi izgalmat a versenybe: a holland Max Verstappen (Toro Rosso) autója a célegyenesben megállt, ezért a versenybíróság beküldte a pályára a biztonsági autót, a mezőny pedig a Safety Car mögött ért célba. A világbajnoki idény a jövő hétvégén Bahreinben folyatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.