Hatalmas tömeg ünnepelte a magyar hokisokat

A városháza előtti teret megtöltve, mintegy háromezer szurkoló ünnepelte a Krakkóban A csoportba jutott magyar jégkorong-válogatott tagjait és a szakvezetőket.

MTI
2015. 04. 27. 20:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színpadra egyesével szólított játékosok közül Rajna Miklós, Kóger Dániel és Sofron István mellett a torna előtt honosított két kanadai játékos, Andrew Sarauer és Frank Banham kapta a legnagyobb tapsot és ovációt.

Sofron István a színpadon állva kiemelte, nemcsak a játékosok, hanem a drukkerek érdeme is a feljutás. Kóger Dániel szerint „eszméletlen nagy élmény” volt Krakkóban jégre lépni, és a szurkolók minden meccsen kihozták a csapatból a maximumot.

Benk András hangsúlyozta, nincs még egy olyan csapat, amelyiket olyan lelkes szurkológárda segít mérkőzésről mérkőzésre, mint a magyar jégkorong-válogatott. Frank Banham hozzátette: „csodálatos utazás részese” lehetett az elmúlt hét napban, és egy nagyszerű közösség tagjaként, kiváló közönség előtt bizonyíthatott.

A rendezvényt megelőzően a városházán Cser-Palkovics András polgármester fogadta a válogatott tagjait és vezetőit. Beszédében kiemelte: jó volt magyarnak lenni az elmúlt napokban, ami a jégkorongozóknak köszönhető. Emlékeztetett rá, hogy hosszú-hosszú küzdelem árán jutott el idáig a válogatott, amely „nyitott pályákról indulva sokszor csodának számító eredményeket ér el”.

Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója az MTI kérdésére elmondta: a válogatott megérdemelte a feljutást, mert a torna minden percében megdolgozott érte. Reményét fejezte ki, hogy a mostani sikert követően „az eddigi zötyögős útról” letérhetnek a magyar klubok, amelyeknek felnőtt csapatai szinte kivétel nélkül komoly anyagi gondokkal küzdenek, miközben életben maradásukhoz százmilliós nagyságrendű támogatások elegendőek lennének.

Jelezte, kevés a komoly nemzetközi esemény megrendezésére is alkalmas pálya Magyarországon, s bízik benne, hogy Székesfehérváron hamarosan elkezdődhet a multifunkciós aréna megépítése. Az osztrák bajnokságban is szereplő Fehérvár AV19-ről elmondta: fontos tényező lehet külföldi játékosok szerződtetésekor az A-csoportos tagság, de az igazi előrelépéshez komoly anyagi források is kellenek, ami Krakkó után talán valóság lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.