Hatgólos vereséget szenvedett a Győr kézilabdacsapata Szkopjéban

Gyenge napot fogott ki a győri csapat a női kézilabdabajnokok ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

MNO
2015. 04. 04. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szkopje ebben az idényben hazai pályán még nem kapott ki, és most is nekiugrott riválisának, az 5. percben már 3-0-ra vezetett, majd a 8. percben, 5-1-nél kénytelen volt időt kérni az ETO. Aguilar tartotta a lelket a társaiban, majd amikor a többiek is felpörögtek, sikerült egyenlíteni (6-6). A Vardar is időt kért, majd Lekic és Radicevic találataival megint elhúzott.

Továbbra is pontatlan volt a győriek játéka, sok volt a rossz átadás, ráadásul Szuszlina is jól védett, a hibákat pedig könyörtelenül kihasználta a Szkopje.

A második félidő elején tovább nőtt a különbség (16-11), és a kapuba csereként beálló Leynaud miatt nem is tudott közelebb zárkózni a Győr. Az utolsó tíz perc 21-15-ről indult, de emberelőnyben sikerült kétszer betalálnia a vendégeknek, és Herr büntetőt fogott. A hajrá még agresszívebb, a sportszerűség határát súroló, illetve néhol átlépő Vardar-védekezést hozott.

Kovacsics hétméterest hibázott kritikus szakaszban, megint hullámvölgybe került az ETO, sorra adta el a labdákat – még emberelőnyben is –, ráadásul Korsós sem tudta bedobni a büntetőt, s ez már az ötödik győri hetesrontás volt.

A gyenge napot kifogó Győrre a jövő szombati, hazai visszavágón igazi próbatétel vár, hogy ledolgozza ezt a hátrányt. A párharc győztese léphet pályára a május 9–10-ei budapesti négyes döntőben.

A címvédő Győr az előző idényhez képest jelentősen átalakult, hiszen a világklasszis irányító, Görbicz Anita gyermeket vár, a világ legjobb kapusának tartott norvég Katrine Lunde nemrégiben lett anyuka, míg a brazil Eduarda Amorim súlyos térdsérülése miatt ebben az idényben már nem léphet pályára. Ugyanakkor a rivális – amelynek soraiban két ex-győri, Jovanka Radicevic és Andrea Lekic is szerepel – anyagilag megerősödött, s a keretében minden poszton komoly játékost tud felvonultatni.

Vardar Szkopje (macedón)-Győri Audi ETO KC 24-18 (14-10)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.