Hét góllal kikapott otthon a Fradi

30-23-as vereséget szenvedett hazai pályán az FTC a Midtjyllandtól a női kézilabda KEK elődöntőjében.

MNO
2015. 04. 05. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Női KEK, elődöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Midtjylland 23-30 (13-15)

A ferencvárosiak – akik 2011-ben és 2012-ben KEK-et nyertek – nagyon idegesen kezdték a találkozót, 0-2-nél szerezték első góljukat, s a folytatásban is a vendégek akarata érvényesült. Az első félidő gyakorlatilag üldözőversennyé alakult, miután a Midtjylland 7-2-es előnyre tett szert, és Tomoriék innen próbáltak meg felkapaszkodni. A dánok magabiztosak és gyorsak voltak, míg a magyar csapat sokat hibázott. Ezzel együtt a játékrész hajrájában, 9-14 után 13-15-re megközelítette ellenfelét a Fradi.

A fordulás után gyorsan egyenlített Elek Gábor együttese, 15-15, majd 17-17 is volt az állás, ezt követően azonban megint ellépett a vendégegyüttes. A dánok német kapusa, Englert rendkívül jól védett, míg a Ferencvárosban Szamoránsky sok ziccert hagyott ki, Szucsánszki és Pena pedig büntetőket hibázott, így a különbség egyre nőtt. Az utolsó tíz percre már hitehagyottá vált a magyar együttes, semmi nem sikerült, és végül hét góllal veszített.

A visszavágót jövő szombaton rendezik.

Szombaton játszották:
Hypo Niederösterreich (osztrák) – Fleury Loiret (francia) 20-32 (10-18)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.