Hibátlan mérleggel szuperdöntősök a Benedek-fiúk

Százszázalékos mérleggel, elsőként lépett a Világliga szuperdöntőjébe a magyar férfivízilabda-válogatott.

Deák Zsigmond
2015. 04. 14. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új győri uszodában rendezett, görögök elleni mérkőzésnek Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese – amely kétszer-kétszer legyőzte a román és a szlovák együttest is – abban a tudatban vághatott neki, hogy már egy döntetlennel is négyesének élén végez. Ám a világbajnoki címvédő gárda nyerni akart, miként tette azt az első meccsen is, Athénban, ahol két góllal, 15-13-ra diadalmaskodott.

A találkozó kölcsönösen sikertelen próbálkozásokkal indult, mígnem Madaras Norbert ügyes ejtéssel megszerezte a vezetést, majd Angyal Dániel értékesített egy emberelőnyt. Közvetlenül az első szünet előtt ugyancsak hat az öt elleni játék végén szépítettek a görögök (2-1). A második ráúszásnál is a vendégek hozták el a labdát, viszont gólt a magyarok lőttek, ráadásul háromszor is egymás után: előbb centerből Hárai Balázs csavart a görög kapuba, aztán a csapatkapitány Varga Dániel, majd Vámos Márton volt eredményes (5-1). A görögök azonban nem adták fel, szépítettek (5-2), s a nagyszünetet megelőzően még Hosnyánszky Norbert találatára is volt válaszuk (6-3).

A pihenő az ellenfélnek segített, amennyiben büntetőből 6-4-re felzárkózott, Madaras, az első magyar duplázó bombagóljával viszont 7-4-re módosult az állás. Nem nyugodhattak meg azonban a hazaiak, mert újabb két görög góllal hirtelen igen szorossá vált a mérkőzés (7-6). Kevesebb mint fél perc volt hátra a harmadik negyedből, amikor Hosnyánszky lövése célba ért (8-6). A befejező nyolc perc hazai találattal rajtolt, Varga Dénes ötméteresből volt eredményes (9-6). A szívós görögök emberelőnyből feljöttek ugyan 9-7-re, Vámos bal keze azonban ismét villant, újfent háromgólosra hízott az előny, maradt így 12-9-ig. A görögök a hajrában két gólt szereztek, de 12-11-re a magyar csapat nyert, hatodik vl-selejtezős fellépésén hatodik győzelmét aratva.

Ezzel tökéletes mérleggel, magabiztosan végzett csoportja első helyén a Benedek-csapat, s várhatja a nyári folytatást. A szuperdöntőt, amelynek összdíjazása 450 ezer dollár, a selejtezősorozat nyolc legjobb válogatottjának részvételével rendezik meg az olaszországi Bergamóban június 23. és 28. között. A finálé győztese kijut a riói olimpiára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.