Hosszú Katinka Arizonában is letette a névjegyét

Hosszú Katinka egy első és egy második helyezéssel fejezte be szereplését az arizonai Mesában rendezett úszóviadalon.

MNO
2015. 04. 19. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vasas világ- és Európa-bajnoka a szombati zárónapon – az esemény honlapjának beszámolója szerint – előbb megnyerte a 200 méter vegyes döntőjét, majd fél óra múlva ezüstérmet érdemelt ki 200 méter háton.

A vegyesszám fináléjában már féltávnál jelentős előnyre tett szert legfőbb riválisaival szemben, végül több mint egy másodpercnyi különbséggel előzve meg az ezüstérmest, 2:11.40-nel győzött. Ez a hatodik legjobb eredmény a 2015-ös világranglistán. Úszott már idén gyorsabban is ebben a számban: a január végén produkált 2:10.36-tal harmadik a nemzetközi rangsorban.

A 200 méter vegyesen negyedikként végzett olimpiai ezüstérmes Kirsty Coventry 200 méter háton – ahol kétszer volt korábban második olimpián és világbajnokságon egyaránt – nyerni tudott Hosszúval szemben. A zimbabwei versenyző nagy csatában, 2:12.05-tel diadalmaskodott a 2:12.14 (perc) alatt célba érő magyar úszó előtt.

Hosszú Katinka az arizonai viadal négy napján összesen hat érmet gyűjtött: három aranyat (400 vegyes, 100 hát, 200 vegyes), két ezüstöt (200 gyors, 200 hát) és egy bronzot (200 pillangó).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.