Ismét MKB-MVM Veszprém, ismét Köln, ismét THW Kiel

Kölnben kisorsolták a férfikézilabda-Bajnokok Ligája elődöntőinek párosításait: Barcelona – Kielce, Kiel – Veszprém.

TK
2015. 04. 21. 10:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseménynek a kölni botanikus kert szívében található Flora Köln adott otthont. A négy csoportgyőztes (Barcelona, Kiel, Veszprém, Kielce) jutott be a legjobb négybe. Újonc nincs a mezőnyben: a Kiel és a Barcelona ötödször lesz ott a döntőben a Lanxess Arénában, a Veszprém és a Kielce másodszor jutott be a Final Fourba.

A sorsolás előtti napon Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém vezetőedzője azt nyilatkozta, hogy „négy kiváló csapat készül Kölnbe, kimondva vagy kimondatlanul mind a négynek az a terve, hogy az útját sikerrel fejezze be. Egyikünk sem gondolhatja azt, hogy ő nagy esélyes.”

A magyar és a német csapat tavaly is az elődöntőben találkozott, akkor a kieliek nyertek 29–26-ra.

A Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében az MKB-MVM Veszprém az idegenbeli döntetlen után a vasárnapi hazai visszavágón legyőzte a dúsgazdag arabok által támogatott Paris Saint-Germain együttesét. A Mol-Pick Szeged viszont nem bírt a THW Kiellel.

Nagy László, a SEHA-liga-győztes veszprémiek csapatkapitánya a Telekom Sporthír Szolgálat tájékoztatása szerint jobban szerette volna, ha a Kielcével kerülnek szembe az elődöntőben, de cseppet sem szomorkodott amiatt, hogy a kívánsága nem teljesült.

„Ezen a szinten már alig fedezhető fel különbség az állva maradt csapatok között, akik ráadásul igen jól ismerik egymást – jelentette ki a válogatott átlövő. – A tavalyi ezüstérmes együttes jutott nekünk, amely akkor a négyes döntő első napján egy eléggé furcsa mérkőzésen legyőzött bennünket, és lám, a sporttörténelem most megismétli önmagát. Az egész csapatom nevében ígérhetem, hogy nem leszünk megilletődve az elődöntőben, úgy is fogalmazhatok, hogy a tanulópénzt tavaly már megfizettük.”

Nagy László szerint a Veszprém számára extra motivációt jelent az, hogy a Kiel éppen a Szeged kiverésével jutott be ismét Európa legjobb négy csapata közé.

„Szeretnénk revánsot venni a Kiel csapatán, ami az egész magyar kézilabdázás dicsőségére válhat. A most következő közel negyven nap alatt – ha éppen nem játszunk a magyar bajnokságban vagy a kupában – alaposan fel fogunk készülni a német csapatból. Azt már tudjuk, hogy nem sebezhetetlenek, hiszen Zágrábból és Szegedről is vesztesként távoztak. Vannak rossz és jó emlékeink is velük kapcsolatban, de mi most nem a múlttal, hanem a jövővel, a legszebb álmunk megvalósulásához vezető úttal fogunk foglalkozni” – jelentette ki.

A Kiel részéről Alfred Gislason vezetőedző tisztelettel beszélt a magyar együttesről: „A Veszprém egy begyakorlott és tapasztalt csapat, amely a jelenlegi szezonban továbbfejlődött. A Final Four favoritjának nem magunkat, hanem egyértelműen a Barcelonát tartom.”

Thorsten Storm, a THW klubmenedzsere kedvező sorsolást emlegetett, kiemelve, hogy folytatni akarják az elmúlt évek sikersorozatát a magyarok ellen, és bízik benne, hogy a német közönség a négyes döntő egyetlen német csapata mögé áll majd.

Final Four, Köln:
elődöntők (május 30.):

FC Barcelona – KS Vive Tauron Kielce
THW Kiel – MKB-MVM Veszprém

A mérkőzések kezdési időpontjai 15.15 és 18.00 óra, az elődöntők sorrendje egyeztetés után válnak hivatalossá.

Helyosztók (május 31.):
bronzmeccs 15.15
döntő 18.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.