Kész a matek, páholyban a kazahok

A Krakkóban zajló divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság 4. fordulójának zárómérkőzésén Kazahsztán 3–2-re legyőzte a házigazda Lengyelországot, így az már eldőlt, hogy a kazahok jövőre ismét az A csoportban szerepelnek. A szombati magyar–lengyel meccsen nekünk elég a döntetlen, azaz a hosszabbítás kicsikarása, ott nekünk már bármi megfelel.

2015. 04. 23. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután megvertük az ukránokat, erősen elkezdtünk szurkolni a kazahoknak a lengyelek ellen, mert mégsem mindegy, hogy az utolsó fordulóban a házigazdák ellen mindenképpen nyerni kell-e, vagy elegendő a rendes játékidős döntetlen, a hosszabbítás kicsikarása.

A rendes játékidős vereség viszont lengyel második helyet és feljutást jelentene, hiszen mindkét csapatnak 9 pontja lenne, és az egymás elleni eredmény a lengyeleknek kedvezne.

Immár nincs feltételes mód, tudjuk, mi a feladat. Ahogy azt is, a szombati is nagyon kemény küzdelem lesz. A lengyelek kicsit megilletődötten, az olaszok elleni vereséggel kezdték a tornát, utána viszont legyőzték Japánt és Ukrajnát is. Kazahsztántól csak 3–2-re kaptak ki, mi viszont 5–0-ra, ami azért intő jel.

Mint már megírtuk, a magyar válogatott 2002, 2008, 2010, 2011 és 2013 után hatodszor játszik döntőnek beillő mérkőzést a feljutásért. Eddig csak egyszer, 2008-ban járt sikerrel, itt az idő javítani.

Divízió I/A-s világbajnokság, 4. forduló:
Magyarország–Ukrajna 4–2
Japán–Olaszország 3–2
Kazahsztán–Lengyelország 3–2

Az állás: 1. Kazahsztán 12 pont (és már biztosan első, azaz feljutott), 2. Magyarország 9, 3. Lengyelország 6, 4. Olaszország 5, 5. Japán 3, 6. Ukrajna 1

A szombati utolsó forduló párosítása:
Ukrajna–Japán 13,00
Kazahsztán–Olaszország 16.30
Lengyelország–Magyarország 20.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.