Kétszázegy magyar sportoló indul a „miniolimpián”

Bakuban minden előkészület a tervek szerint halad.

FT
2015. 04. 14. 9:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója a szövetségekkel folytatott megbeszélésen elmondta, 201 magyar sportolóért szoríthatunk az azeri fővárosban, mert bár Márton Anna vívó is kvalifikált, az Európa-bajnokság miatt nem tudja vállalni a szereplést. Fábián László hozzátette, a magyar sportolók nem egy időben utaznak majd ki a helyszínre: valamennyien a saját versenyük előtt két-három nappal repülnek ki Bakuba – isztambuli átszállással –, majd a szereplésüket követő nap veszik az irányt Budapest felé.

A sportvezető hangsúlyozta, az Európai Játékokat övező kiemelt figyelmet jelzi, hogy Kövér László házelnök, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Simicskó István sportért felelős államtitkár is a lelátón szurkol majd a mieinknek.

A sportigazgató az előkészületek kapcsán kiemelte, Bakuban minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a legmagasabb színvonalon rendezze meg az első Európai Játékokat – nyitóképünkön az impozáns Kristálycsarnok –, és biztosra veszi, hogy a magyar csapat tagjai kellemes élményekkel fognak gazdagodni.

A szövetségek képviselőinek Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője tartott eligazítást a bakui szervezők WADA-kódexen alapuló doppingellenes szabályzatáról.

A június 12. és 28. között rendezendő „miniolimpián” mintegy 6000 sportoló vesz majd részt, 20 sportág 253 versenyszámában mérik össze tudásukat Bakuban. A multisportesemény rangját emeli, hogy tizenkét sportág küzdelmei (az asztalitenisz, a cselgáncs, a kerékpár, az íjászat, a taekwondo, a sportlövészet, az úszás és a triatlon magyar érdekeltséggel) a riói kvalifikációba is beleszámítanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.