Kis magyar csoda: éremesély a curling-vb-n

A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt duó mindkét tagja világbajnok volt a nem olimpiai versenyszámban.

FT
2015. 04. 16. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi téli olimpia helyszínén, Szocsiban április 18. és 25. között csak a vegyes párosok meccselnek a vb-címért és az érmekért. A Magyar Curling Szövetség tájékoztatása szerint a világbajnokságon harminc egység lép jégre, amelyek először három tízcsapatos csoportban körmérkőzéseket játszanak egymással, majd a továbbjutók a rájátszásban küzdenek tovább az ötkarikás játékokra épített Ice Cube Curling Centre-ben (nyitóképünkön).

A színeinket képviselő Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt duó mindenképpen az éremesélyesek közé tartozik, hiszen 2013-ban megnyerte a vb-t, a tavalyi tornán pedig a negyedik helyen végzett.

„A mezőnyből többen már sokadik alkalommal szerepelnek vb-n, például a skótok, Judith McCleary és Lee McCleary, illetve a svédek, Camilla Johansson és Per Noreen. Mellettük a csoportunkból a kanadaiak és a spanyolok is erősek, az egész mezőnyt tekintve még a norvégokat, az oroszokat és a svájciakat kell kiemelni” – mondta el még elutazás előtt Kiss Zsolt. „Természetesen szeretnénk aranyérmet nyerni, de talán most lesz a legerősebb a mezőny a vb-k történetében, így az éremmel én már elégedett lennék” – tette hozzá, s ugyanígy gondolkodik Palancsa Dorottya is: „Ha dobogóra állhatunk, annak már nagyon örülnénk!” – bökte ki.

A magyar csapat első csoportmérkőzését 18-án élőben közvetíti a World Curling TV, a Curling Világszövetség YouTube-csatornája. A Kanada elleni csoportrangadót magyar idő szerint szombaton 15 órától itt lehet követni, s a Magyar Curling Szövetség Facebook-oldala is részletesen beszámol a vb történéseiről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.