Klicskónak kiütést ígér szombatra kihívója

Határtalan önbizalommal tekint a hétvégi, Volodimir Klicsko elleni New York-i találkozójára Bryant Jennings.

Deák Zsigmond
2015. 04. 23. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 éves veretlen (mérlege 19–0), mégis rutintalan amerikai bunyós hazai pályán, az esélytelenek nyugalmával lép majd ringbe a nehézsúly ukrán ura ellen a Madison Square Gardenben, ám biztos a dolgában.

Legalábbis a nyilatkozata ezt sugallja: „Általában minden meccsemen esélytelenebbnek tartottak az ellenfelemnél. Sokan a méretbeli különbséggel jönnek, míg mások a tapasztalat hiányával. Persze, fontos a rutin, de annyira azért nem. Láttunk már sok olyan esetet, hogy egy zöldfülű jutott csúcsra, akár a sportban, akár a politikában, bármiben. Én ezzel nem foglalkozom, hiszen a legtöbb ellenfelem rutinosabb volt nálam. Hat éve húztam először kesztyűt, most pedig itt állok a világbajnoki meccs kapujában. Egy Klicsko-szerű nehézsúlyútól elég egyetlen tiszta találat, hogy az ember eldőljön, ezzel tisztában vagyok, tehát nagyon fogok figyelni.”

Jennings elismeri riválisa tudását, de azt nem, hogy esélytelen lenne: „Klicsko különleges eset, nagyon elszánt személyiség, mindig formában van, teljesen tiszta életet él, igazi sportember. A boksz számos elemében nagyon jó. A legnagyobb gyengesége persze az álla, de igen jól védi magát. A felkészülésem jól ment, sokat gyakoroltam, hogyan kerüljek hozzá közel, hogyan csússzak be a balosai mellett. Tudom, hogy ütötték már ki őt, de az sok éve volt, és azóta csak jobb lett. De ha megnézzük, maradtak hibák a bunyójában, amiket most is elkövet, ezt észre lehet venni és ki lehet aknázni. Csak azóta valószínűleg nem találkozott olyan bokszolóval, aki ezt észrevette és ki is tudta használni, így Volodimir sem fordít nagy figyelmet ezekre az elemekre. És ez a kis hiba most komolyan visszaüthet majd neki. Az én feladatom, hogy rámutassak erre.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.