Krakkó, hazai pálya: Tankcsapdára, több ezer szurkoló előtt melegített válogatottunk

Mintha hazai pályán lennénk. A melegítés alatt a Tankcsapda szól a hangszóróból, a lelátón körös-körül magyar zászlók, zúg a „Hajrá, Magyarország!" Így hangol a magyar jégkorong-válogatott a Lengyelország elleni „döntő” meccsen Krakkóban, a divízió I/A-s világbajnokságon.

Novák Miklós (Krakkó)
2015. 04. 25. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Besztercebánya után találkoztunk olyan magyar szurkolókkal, akik ma vettek jegyet. „Napok óta érdeklődünk, ma hajnalban egyszer csak megjelenik a neten, hogy hatvan jegy még eladó. Azonnal lecsaptunk, s útnak indultunk” – mesélték a tatai legények.

Útközben viszont kevés magyar autó tartott a Felvidéken át Krakkó felé, a többség már korábban megérkezett, hogy ráhangolódjon a meccsre. Ebben nem is volt hiba, kémeink jelentették, hogy a péntek esti partit a mieink kiütéssel nyerték a krakkói vendéglátó-ipari egységekben.

A Tauron Aréna környékén már három órával a kezdés előtt nagy a sürgés, lépten-nyomon ismerősökre bukkanunk. Itt van persze Ocskay Gábor, a Fehérvár szakosztály-igazgatója is, aki a „Mi lesz?\" kérdésre egyszerűen felel: „Nyerünk”.

Ahogy gyülekeznek az emberek, csodálatos képet fest a 15 ezer férőhelyes csarnok. Keszthely, Hévíz, Eger, Újpest, Csallóköz-Lég, Székelyudvarhely, Esztergom, Szombathely, Komárom, Diósgyőr – a teljesség igénye nélkül olvassuk a feliratokat a zászlókról: képviselve van az egész ország.

Gyerünk, fiúk! Nyerni kell!

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.