Lemaradt a vb-ről a legjobb magyar

Deréksérülés szólt közbe.

FT
2015. 04. 23. 14:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai szövetség honlapjának csütörtöki híre szerint Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya és az első számú hazai pingpongos együtt hozta meg a döntést a sportoló orvosának tanácsára. „A hivatalos, szankciók nélküli visszalépést ma éjfélig lehet jelezni a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetségnek – mondta Téglás Péter. – Megfordult a fejünkben, hogy nem élünk ezzel a lehetőséggel, és Póta Georgina egy-két nappal később repül utánunk, azonban az orvossal konzultálva, figyelembe véve a hosszú repülőutat és az újrasérülés valószínűségét, úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk.”

Az már korábban kiderült, hogy Madarász Dóra mandulaműtétje miatt nem indulhat a vb-n, így Magyarországot a nőknél mindössze egy játékos, Pergel Szandra képviseli. A férfiaknál Kosiba Dániel, Jakab János, Pattantyús Ádám és Lakatos Tamás áll asztalhoz a kínai Szucsouban. Férfipárosban Lakatos Pattantyússal, Jakab pedig Kosibával, vegyes párosban Jakab Pergellel indul.

A vb – amelyen egyesben, párosban és vegyes párosban rendeznek versenyt – jövő vasárnapig tart. A magyar küldöttség csütörtök este indul útnak Szucsouba, s nagyjából 16-17 óra múlva érkezik meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.