Mayweather úgy edz, mint Papp Laci és Rocky

A profi boksz szombati csúcsrangadója előtt a veretlen amerikai Floyd Mayweather Jr. edzés gyanánt fát vágott.

Deák Zsigmond
2015. 04. 28. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kategóriáktól független világranglista veretlen amerikai éllovasa a BBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy a régi, jól bevált, konzervatív edzésmódszerekhez folyamodott a Manny Pacquiao elleni Las Vegas-i csúcsderbire való felkészülése során.

„Visszatértem oda, ahonnan minden és mindenki elindult, az első naphoz. Favágás – ez a legjobb a számomra!” – fogalmazott a 38 éves színes bőrű kiválóság. A szaksajtó természetesen azonnal Rocky Balboa, alias Sylvester Stallone filmbeli edzésmódszerét emlegette. Mi, magyarok azért tegyük hozzá, annak idején, bő fél évszázada háromszoros olimpiai, amatőr és profi Európa-bajnok legendánk, Papp László már szintén beépítette felkészülésébe a favágást.

A beszámolók szerint Mayweather egy-egy több mint háromszáz kilós farönkkel is elbánt állóképesség-szerzés gyanánt, miközben a technikai felkészítését apja, Floyd Mayweather Sr. végzi, mellette nagybátyja, Roger Mayweather áll majd a ring sarkában. „Nyerni akarok, onnan indulok, mint mindenki, s oda érek el, mint senki más” – fogalmazott a maga „szerény” stílusában a bunyós. „Amikor tízéves voltam, kőtörő kalapáccsal készültem, aztán 13-14 évesen váltottam fejszére, utána egy ideig nem használtam, de most visszatértem a kezdetekhez.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.