Mayweatherre fogad Pacquiao ellen a vak pontozónő

A csúcsrangadóra készülő Floyd Mayweather Jr.-t és Manny Pacquiaót egyaránt lepontozta korábban C. J. Ross.

Deák Zsigmond
2015. 04. 07. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúltig számos nagyszabású tengerentúli hivatásos ökölvívógálán működött pontozóként Cynthia J. Ross, s rendre rossz döntéseket hozott.

Az amerikai hölgy volt talán a földkerekségen az egyetlen ember, aki döntetlennek látta Floyd Mayweather  Jr. egyébként egyértelmű győzelmét Saul Alvarez felett 2013 szeptemberében, illetve ő volt az (a „vaksisága” miatt szintén rettegett Duane Ford mellett), aki Timothy Bradley sikerére voksolt a Manny Pacquiao elleni első, 2012. júniusi összecsapáson.

Így sokak örömére a Mayweather–Alvarez derbi után bejelentette a visszavonulását.

Nemrég mégis megkérdezték tőle, mit gondol a május 2-án esedékes szupermeccsről, amely a WBC, a WBO és a WBA világszervezetek váltósúlyú vb-címéért zajlik majd: „A magam részéről sokkal inkább megkopottnak látom Manny Pacquiaót, mint Floyd Mayweathert. Mayweather kezei még mindig eszméletlen gyorsak, noha a lábai valamennyire azért lelassultak. Soha nem volt egy bombázó, de még mindig óriási benne a győzni akarás. Pacquiao viszont gyengébb lábon, a korábbi remek időzítése már sehol nincs, és mostanában vereségei is voltak. Persze, nagy küzdőszelleme van, és a korai menetekben partiban lehet, de szerintem maximum nyolc menetet fog végigállni.”

Minden tiszteletünk mellett azért felhívnánk a figyelmet C. J. Ross nyilatkozatának néhány fonákságára. Ha Mayweather nem egy bombázó, mint állítja a nevadai illetékességű volt pontozónő, akkor nehezen elképzelhető, hogy felőrölje Pacquiao ellenállását, s kiüsse őt legkésőbb a tervezett időtartam kétharmadánál. A Fülöp-szigeteki kiválóság ráadásul, kopás ide vagy oda, mindig kitűnő állóképességnek örvendett. Ráadásul említett legutóbbi vereségei egyikének épp Ross egyedi meglátása volt az okozója. Ezek után miért is várnánk a hölgytől reális esélylesést?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.