Megmérkőznek a legnőiesebb sport reprezentánsai

Teljes a magyar csapat a ritmikus gimnasztikázók Európa-bajnokságán.

FT
2015. 04. 29. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fehérorosz fővárosban a felnőttek között Vass Dóra (nyitóképünkön), Kiss Boglárka és Kécza Daniella méreti meg magát. Az idei kontinensviadal úgynevezett nyílt Eb, ahol a felnőtteknél egyéni csapatban és szerenként hirdetnek bajnokot.

A csapat eredménye a bemutatott nyolc gyakorlat alapján alakul ki. Magyar szempontból az egyéni összetett is fontos, igaz, itt nem hirdetnek Európa-bajnokot, ám ez alapján dől el, hogy ki jut ki a jövő évi „top” Eb-re. Ehhez az első húszba kell kerülni, s ebben a sorrendben országonként csak két versenyző szerepelhet.

A junioroknál együttes kéziszer-csapatversenyt rendeznek. Az öt labdás gyakorlatot kétszer mutatják be a csapatok, és ez alapján születik meg az összetett végeredmény. S egyúttal kialakul a szerenkénti finálé mezőnye, ahova a legjobb nyolc csapat kerül be.

Vass Dóra: Bízom benne, hogy sikerül bekerülnöm a legjobb húszba, hiszen tavaly is ott voltam a top Eb-n. Minden azon múlik majd, hogy kinek milyen rontása lesz, és hogyan tud hibátlan gyakorlatokat produkálni, na és persze a pontozás is számít. Szeptember óta többször átalakítottuk a gyakorlataimat, úgy érzem, mostanra minden szerrel sikerült megtalálnunk a legjobbat.

Kis Alexandra: Minél jobb eredményt szeretnénk elérni az Eb-n, nem titkolt célunk egy dobogó közeli helyezés. Az elmúlt időszakban több nemzetközi versenyen is jól szerepeltünk, ez mindenképpen bizakodásra ad okot. Nekem ez az utolsó junior évem, ezért személy szerint is fontos a jó helyezés. A kontinensviadal után már az egyéni szerekre kerül a fő hangsúly, hiszen augusztusban az MTK Budapest Kupán már egyéniben indulok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.