Micheliszt megbüntették, nagyon ráfázott

A felügyelők szerint Marrákesben ő volt a felelős a verseny rajtja után történt több résztvevős ütközésért.

FT
2015. 04. 20. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zengő Motorsport versenyzőjét azért büntették meg, mert a felügyelők szerint ő volt a felelős a verseny rajtja után történt több résztvevős ütközésért, amely Tom Coronel és Tiago Monteiro futamának is véget vetett. Micheliszhez hasonlóan Tom Chilton is harminc másodperces büntetést kapott, és akárcsak a magyar pilóta, ő is elismerte felelősségét, és bocsánatot kért a hollandtól. Hasonló elmarasztalásban részesült Mehdi Bennani és Hugo Valente is. A páros kétszer is összeakadt a második futamon, a felügyelők pedig salamoni döntést hoztak, mindkettejüket megbüntették. Mondani sem kell, mindkét versenyző a másikat okolta az ütközésekért.

Marrákesben az első futamot az argentin José María López (Citroen) nyerte, ezen Michelisz Norbert a nyolcadik helyen zárt. A második futamon a francia Yvan Muller (Citroen) győzött, s mivel Micheliszt a tizenegyedik helyre visszasorolták, nem kapott pontot. A büntetésével nyolc pontot bukott el.

A világbajnokság állása két állomás után: 1. López 93, 2. Sébastien Loeb (francia, Citroen) 76, 3. Muller 57, 9. Michelisz 18. A vb harmadik állomásán május 3-án a Hungaroringen találkoznak a pilóták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.