Nagy Ákos a Trónok Harca izlandi óriása ellen

Április végén Kuala Lumpurban rendezik meg a The World’s Strongest Man elnevezésű viadalt.

2015. 04. 03. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Ákos súlyemelőként az 1997-es fokvárosi junior világbajnokságon a 105 kg-os súlycsoportban összetettben és szakításban arany-, lökésben ezüstérmes lett – a magyar súlyemelősport utolsó összetettbeli férfi világbajnoka –, és tagja volt a 2000-es, sydney-i olimpiára készülő keretnek. Legjobb eredménye összetettben 410 kg, szakításban 185 kg, lökésben 225 kg, kétszer nyert felnőtt magyar bajnoki címet (2000, 2004) – tekintélyt parancsoló lista. 2012-ben és 2013-ban már szerepelhetett a The World’s Strongest Man-viadalon;  az első alkalommal 25., második nekifutásra 21. lett. Tavaly súlyos sérülések hátráltatták,  idén azonban visszatért, és újra meghívást kapott az erős emberek legrangosabb viadalára.

„Ez a világ legkeményebb és legnagyobb nézettségű erősember-versenye. Itt évről évre tényleg a világ harminc legjobbja vesz részt. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy immár harmadszor képviselhetem Magyarországot és a magyarságot a világ legerősebb emberei között. Tudom, hogy a mezőnyben sokan sokkal nagyobbak, erősebbek is nálam, ennek ellenére szeretnék az első húsz hely valamelyikén végezni” – mondja Nagy Ákos.

Aki 2012-ben megnyerte a budapesti Giants Live (ez a második számú sorozat a műfajban) vb-kvalifikációs versenyt, 2013-ban pedig ugyancsak Budapesten ő volt a legjobb a 400 kilós lengősúly-cipelésben, ezzel az övé az első magyar versenyszám-győzelem a Giants Live történetében.

A 36 esztendős, 181 centi magas, 140 kiló súlyú magyar erőatlétának a The World’s Strongest Man viadalon Kuala Lumpurban április második felében többek között olyan nagyságokkal kell felvennie a versenyt, mint a négyszeres világbajnok litván erősember-legenda, Zidrunas Savickas, vagy éppen a Trónok Harcából is ismert, több mint kétméteres, közel kétszáz kilós izlandi óriás, Hafthor Björnsson. Utóbbival Nagy Ákos éppen egy csoportban lesz Malajziában.

Arról pedig, hogy a litván legenda mennyire erős, az alábbi összeállítás tanúskodik:


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.