Nagy esés után hibátlan gyakorlat és arany

A tornászok Matolay Elek-emlékversenyén a szerenkénti döntőkben a felnőtteknél Divéky Luca duplázott.

FT
2015. 04. 03. 17:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyolc ország tornászait felvonultató Matolay-emlékversenyen pénteken a szerenkénti finálékra került sor a százhalombattai Városi Szabadidő Központban. Ezúttal is Divéky Luca (nyitóképünkön) teljesített a legjobban, aki csütörtökön az egyéni összetettet is megnyerte. Nyitásképpen ugrásban rögtön aranyérmet szerzett, és kedvenc szerén, gerendán is első lett, pedig a melegítés során nagyot esett, alaposan beverte a lábát. A KSI kiválósága két ezüstérmet is begyűjtött, felemáskorláton és talajon, ez utóbbin Dévai Boglárkával és Horváth Enikővel holtversenyben.

Makra Noémi lába javul, felemáskorláton és gerendán is finalista volt. A felemáskorláton hibátlan, elegáns gyakorlatot bemutatva emelkedett a mezőny fölé, gerendán pedig a másodikként zárt. Talajon Csillag Tünde győzött, aki korábbi apróbb sérülései miatt hosszabb pihenő után februárban kezdte meg a felkészülést.

Az ifiknél az egyéni összetetthez hasonlóan Kovács Zsófia remekelt, aki három szeren is aranyérmet szerzett, míg a serdülőknél a Postás kiválóságai, Székely Zója és Schermann Bianka is két-két első hellyel lettek gazdagabbak.

Divéky Luca: Nem gondoltam, hogy két arany- és két ezüstérmet is bezsebelhetek, így nagyon örülök. Az első ugrásban jobb volt az érkezésem, mint tegnap, a második kiinduló pontját viszont nem
fogadták el, így nem is reméltem, hogy nyerek. A gerendaszám bemelegítéskor pedig estem egy jó nagyot, így külön öröm, hogy egyáltalán oda tudtam állni, de teljesen hibátlan lett a gyakorlatom. Ezzel a lábbal egész jól ment a talajt. A felemáskorláton az ezüst meglepetésként ért, mivel ez nem tartozik az erős szereim közé.

Makra Noémi: Boldog vagyok, hogy összejött az aranyérem felemáskorláton, nem is számítottam rá, mert a melegítés nem sikerült túl jól, és picit fáztam is. Mégis nagyon jól ment, benne volt a plusz egytizedes kötésem is. Úgy tervezem, hogy az Eb-re az egyik szaltót kicserélem egy erősebbre. Örülök, hogy a gerendát is jól megcsináltam, de a legfőbb, hogy a talaj kivételével ezen a két napon már három szeren tudtam indulni, mivel a lábam már nem fáj annyira. Szerintem a talajt még nem bírnám végig, de az edzéseken már gyakorlom, csak puhább talajon és puhább érkezéssel.

Csillag Tünde: Nagyon örülök, mert nemcsak a talaj, hanem valamennyi szer sokkal jobban ment, mint a múlt hét végi szerbajnokságon. Ugyanazt a talajgyakorlatot adtam elő, és ugyanúgy aranyérmes lettem, úgyhogy elégedett vagyok. Ez a kedvenc szerem, és úgy érzem, az évek alatt ezen tudtam a legtöbbet fejlődni.

Eredmények, szerenkénti döntők:

ugrás:
1. Divéky Luca (KSI SE) 13,600
2. Dévai Boglárka (Delfin SI SE Szombathely) 13,350
3. Kajouk Aisa (TC Békéscsaba) 13,000

felemáskorlát:
1. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 14,300
2. Divéky Luca 12,500
3. Dévai Boglárka 11,800

gerenda:
1. Divéky Luca 13,200
2. Makra Noémi 13,100
3. Horváth Enikő (Dunaferr SE) 12,700

talaj:
1. Csillag Tünde (Delfin SI SE Szombathely) 12,800
2-4. Dévai Boglárka, Horváth Enikő és Divéky Luca 12,500-12.,500

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.