Nagy kihívás: Békéscsabáról Rióba gyalogolnának

A 20 km-es országos bajnokság idén különleges jelentőséggel bír.

FT
2015. 04. 24. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség ugyanis besorolta azon versenyek körébe, amelyeken szintet lehet teljesíteni a jövő évi Rio de Janeiró-i olimpiára, valamint az idei pekingi világbajnokságra. S így élénk a határon túliak érdeklődése is a nyílt ob-re; a Magyar Atlétikai Szövetség honlapján Tóth Sándor, a rendező Békéscsabai AC ügyvezetője svájci, szlovák és román gyaloglók nevezéséről is beszámolt. A 85 fős mezőnyben természetesen ott lesznek a hazai legjobbak is, köztük a már egyaránt olimpiai szinttel rendelkező Helebrandt Máté, Srp Miklós és Madarász Viktória (nyitóképünkön). Az 1000 méteres körpályán 16 órakor indul a verseny. A nap során az U23 korúak is bajnoki érmekért gyalogolnak az aszfalton. Erős mezőny várható a 21. alkalommal sorra kerülő Csaba Center 6 km-es futóversenyen is – négy kenyai futó is indul –; továbbá a rendezvényt családi, iskolai és céges váltók, valamint változatos szabadidős programok teszik még kellemesebb sportdélutánná.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.